Annonce
Basketball

Anstrengt angreb endte i antiklimaks

Et forceret forsøg på at stjæle pointet til sidst gjorde, at Lemvig Basket stødte på sit tredje nederlag ud af tre mulige. Arkiv: Oliver Pirchert
Efter at have været nede med 12 point vågnede Lemvigs basketdamer op til dåd og halede ind på de dominerende værter fra Aabyhøj. Men en stresset beslutning om at afslutte i for god tid dræbte afslutningsvis spændingen i onsdagens gyser.
Annonce

Lemvig: Det var en imponerende slutspurt, ligadamerne fra Lemvig satte ind i slutningen af opgøret mod Aabyhøj IF.

Godt fire minutter inde i fjerde periode stod der 64-52 til værterne, og det så ud til, at hjemmeholdet kørte sejren sikkert hjem.

Men et hav af vellykkede afslutninger på straffekast inviterede gæsterne tilbage i kampen.

Blot 46 sekunder resterede, da Lemvigs topscorer Sofia Paska kastede bolden i kurven for anden gang og scorede til 67-66. Aabyhøj svarede igen med to straffekast, der endte i kurven.

Nede med tre point og 23 sekunder tilbage af kampen kunne klubbens nye spiller, Kali Koenig, sørge for en uafgjort stilling, hvis bare hendes tre-point-forsøg ville ryge i kurven.

Efter bare fire sekunders angreb sendte hun dog et forceret skud afsted, som værterne nemt kunne blokere.

- Hun skulle ikke have skudt, men jeg vil ikke give hende skylden. De pressede op, og tilfældigvis var det bare Kali, som stod med bolden. Vi skulle bare have været klogere og brugt tiden mere fornuftigt, fortæller en tydeligt skuffet chefcoach Ivana Udovalieva.

Løbet var kørt. Aabyhøj tiltuskede sig et par straffekast og vandt med 71-66.

Kampen i tal

Aabyhøj IF - Lemvig Basket 71-66 (21-14) (15-20) (21-14) (14-18)

Dameligaen

Topscorere fra Aabyhøj: Caroline Tindal Wich 21, Alberte Rimdal 17, Ida Mark Krogh 10.

Topscorere fra Lemvig: Sofia Paska 23, Kali Koenig 15, Julia Pöcksteiner 12.

Annonce

For mange rebounds

I første omgang skulle Aabyhøj dog aldrig have fået lov til at spille sig så sikkert i front, understreger Lemvigs coach.

De fik nemlig ofte foræret de offensive rebounds. 24 gange kunne de grønklædte værter bare snuppe bolden igen efter et mislykket skudforsøg.

- Det var som om, vi bare forventede at få bolden igen uden at gøre den store indsats. Det kom til at blive afgørende, siger Ivana Udovalieva, der har tabt alle tre kampe som Lemvigs nye chefcoach.

Hun har et afklaret forhold til den svære sæsonstart.

- Jeg ved da godt, at folk vil sige - nå, så tabte de da igen - men det, som de ikke ser, er den gode udvikling, spillerne har været igennem. Så snart vi får styr på de sidste elementer i vores spil, vil vi kunne levere på et meget højt niveau, siger coachen.

Nu venter der en pause på knap to uger. Lemvig spiller næste gang mod BMS Herlev Wolfpack på hjemmebane den 23. oktober klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce