Annonce
Lemvig

Arbejdede under slavelignende forhold: Vi ville ikke have problemer

Reuben Kotei og Justice Nemo  fotograferet for to år siden på havnen i Thyborøn. De ville ikke sige, de arbejdede under ringe forhold, fordi de ikke ville have problemer og hjemsendes. Foto: Lars Kamstrup
De to ghanesere, der arbejdede under slavelignende forhold i Thyborøn, er nu stået frem for at fortælle deres historie
Annonce

Thyborøn: De to ghanesere, Justice Nemo og Reuben Kotei, som er de to meget omtalte afrikanere, der har arbejdet under slavelignende forhold på et fartøj i Thyborøn Havn, er nu selv stået frem for at fortælle deres historie.

Det er sket til Fagbladet 3F.

Denne avis  talte med de to afrikanere for to år siden, da der på Thyborøn Havn gik rygter om deres arbejdsforhold. På daværende tidspunkt ønskede de ikke officielt at fortælle deres historie til medierne. De nøjedes med at sige, at de følte sig godt behandlet.

Det har de naturligvis sagt, fordi de ikke ønskede at blive opdaget og hjemsendt. Nu har de så taget bladet fra munden og forklaret, at de intet ville sige, fordi de var afhængige af lønnen, og de ville få problemer, fordi deres papirer ikke var i orden. Derfor fandt de sig i de dårlige arbejdsvilkår, hvor de arbejdede seks dage om ugen i 11 timer om dagen uden ferie i de mere end tre år. Og til en ringe løn.

Annonce

Mødte rederen i Senegal

De forklarer til fagbladet 3F, at de mødte den nu tiltalte reder fra Thyborøn, da de arbejdede i Senegal. Denne overtalte dem til at komme til Thyborøn for at lægge sidste hånd på et fartøj.

Skibet skulle så sejles tilbage til Senegal. Det var et arbejde over kort tid, men da fartøjet blev påsejlet i Thyborøn Havn og sank, så kom de over på et andet af rederens fartøjer i Thyborøn. Og det arbejde har de så været i gang med i tre år.

Annonce

Bekvemmelighedsflag

Fartøjet er ejet af rederens selskab, men det sejler under bekvemmelighedsflag fra Belize. Det gør, man ikke er underlagt danske skatter og sikkerhedskrav.

Fagbladet 3F skriver, at man har erfaret, at der er tre andre ghanesere, som kom til Danmark i april for at arbejde på et andet af rederens fartøjer, men de er nu blevet udvist.

Justice Nemo og Reuben Kotei fortæller, at de har sendt en stor del af deres løn hjem til familien i Ghana, hvor de har kone og børn, som de så ikke har set i mere end tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce