Annonce
folkebladetlemvig.dk

Arbejdernes kampdag bliver til oktoberfest

Fadøl, musik og masser af politik er faste ingredienser ved det årlige første maj arrangement på Havnen i Lemvig. Foto: Benny Gade
Corona forhindrede socialdemokraterne og fagbevægelsen i at markere den årlige begivenhed første maj på datoen - men den skal alligevel fejres

Lemvig: Man skal ikke altid holde sig stramt til den rette dato. Det vurderer i hvert fald Socialdemokraterne i Lemvig, der vælger at gennemføre det årlige første-maj arrangement, selv om det i første omgang blev aflyst.

Arbejdernes internationale kampdag bliver traditionelt markeret på den rette dato, men i år satte corona-situationen en solid stopper for arrangementet, som dermed måtte aflyses. Lokalt kommer det dog kun til at betyde en udsættelse, for på fredag - 1. oktober - gennemfører man arrangementet i vanlig stil med taler, musik, fadøl og røde pølser.

Derfor vil der på fredag igen være borde og bænke sat frem på havnen hvor tilhørere kan følge de politiske taler fra det opsatte telt. Eller bare lytte til musikken, der som mange andre år er leveret af bandet Windows 66. I mellem talerne vil der således også være gode muligheder for at diskutere de politiske emner, der bliver bragt frem. Det er jo trods alt et år, hvor der er valg til både byråd og regionsråd.

Annonce

Arrangementet starter klokken 13, hvor formand  Ivan Møller Sørensen byder velkommen og straks efterfølges af Anders Kühnau, der er formand for Regionsrådet. Senere på eftermiddag følger den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Lemvig, Lone Pilgaard Sørensen, Niels Fuglsang fra Europaparlamentet afsluttende med regionsrådskandidat Niels Viggo Lynghøj.

Annonce