Annonce
Lemvig

De er hjernerne bag Thyborøn Kirke og Holstebro Musikskole: Nu laver de glidende generationsskifte

Ejerkredsen i Vilsbøll & Poulsen består nu af Poul Jørn Poulsen (tv), Jeppe Gadegaard og Theis Gadegaard (th). Sidstnævnte har fat i tegningen af en ny friskole i Vallensbæk ved København, som Lemvig-firmaet har tegnet. Foto: Morten Stricker
Vilsbøll & Poulsen i Lemvig har skiftet ud i ejerkredsen. Ny ejer er Theis Gadegaard, mens medstifteren Jens Vilsbøll er trådt ud - han fortsætter dog med at arbejde i arkitektfirmaet, der har meget travlt i øjeblikket.

Lemvig: Arkitektfirmaet Vilsbøll & Poulsen i Lemvig har taget hul på et glidende generationsskifte.

Det var Jens Vilsbøll og Poul Jørn Poulsen, der stiftede firmaet tilbage i 1997, og i 2005 fik de selskab af Jeppe Gadegaard i ejerkredsen.

Nu er Jens Vilsbøll trådt ud af ejerkredsen, men han fortsætter med at arbejde i firmaet. Han er dog gået lidt ned i tid og har en ugentlig fridag.

Annonce

Ny mand i ejerkredsen er Theis Gadegaard fra København, og dermed er det forsat en trio, der tegner det firma, som står bag mange markante bygninger i det vestjyske som Thyborøn Kirke, tilbygningen til Vestjysk Bank i Lemvig, NOE's hovedsæde i Holstebro og Holstebro Musikskole for nu at nævne nogle få.

- Vi har taget hul på det glidende generationsskifte, der vil forløbe over de kommende år. Dermed vil vi fortsat være et arkitektfirma, der består af en god blanding af erfarne og unge medarbejdere, siger arkitekt Poul Jørn Poulsen.

Det er Jeppe Gadegaards bror, der er kommet med i ejerkredsen. Theis Gadegaard er uddannet civilingeniør, bosat i København og arbejder til dagligt hos det rådgivende ingeniørfirma Krüger.

Ville ikke opkøbes

- På et tidspunkt luftede Jens Vilsbøll og Poul Jørn Poulsen ideen om at sælge firmaet. Men jeg håbede, at vi kunne føre det videre som et selvstændigt firma, og det var i den forbindelse, at min bror Theis i 2019 kom ind i billedet. Vi havde før talt om, at det kunne være spændende, hvis han kom med i ejerkredsen, og nu blev det pludselig aktuelt, siger Jeppe Gadegaard.

Gadegaard-brødrene stammer fra Humlum, og Jeppe Gadegaard er i dag bosat mellem Resen og Humlum.

Arkitektfirmaet Vilsbøll & Poulsen

Jens Vilsbøll og Poul Jørn Poulsen dannede arkitektfirmaet Vilsbøll & Poulsen i 1997. Det har i alle årene været hjemmehørende i Lemvig.

I 1999 blev Jeppe Gadegaard ansat, og han blev medejer i 2005. Alle tre har en fortid som medarbejdere på Svend Åge Jensens Tegnestue i Lemvig.

Nu er Jens Vilsbøll trådt ud af ejerkredsen. I stedet er Theis Gadegaard - der er bror til Jeppe Gadegaard - blevet medejer. Theis Gadegaard er desuden formand for bestyrelsen. Han arbejder ikke til dagligt hos Vilsbøll & Poulsen.

Vilsbøll & Poulsen tæller syv medarbejdere: Jens Vilsbøll, Poul Jørn Poulsen, Jeppe Gadegaard, Anders Lillevang Hansen, Thomas Thastrup, Maria Gadegaard og Emil Erlandsen.

Havde i en periode en afdeling i Thisted og beskæftigede 12 medarbejdere. Har stadig afdelingen i Thisted, men den er ikke bemandet hver dag.

- Der er mange, mindre arkitektfirmaer, som de seneste år er blevet opkøbt af ingeniørfirmaer, og den tendens ser man stadig. Vi vil gerne fortsætte med at være et selvstændigt og uafhængigt arkitektfirma, og det kan vi fortsat med den nye konstellation, siger Jeppe Gadegaard.


Jeg kommer jo ikke til at få min daglige gang på tegnestuen, men jeg kommer til at tage mig af de overordnede linjer.

Theis Gadegaard, medejer og bestyrelsesformand i Vilsbøll & Poulsen


Theis Gadegaard er blevet formand for bestyrelsen, der også tæller de to øvrige ejere, og på den måde er det Theis Gadegaards opgave at have det overordnede forretningsansvar.

- Jeg kommer jo ikke til at få min daglige gang på tegnestuen, men jeg kommer til at tage mig af de overordnede linjer, siger Theis Gadegaard.

Annonce

Høj æstetisk værdi

Der bliver ikke ændret på hverken visioner eller ambitioner med udskiftningen i ejerkredsen.

- Vilsbøll & Poulsen vil stadig være et firma, der er kendetegnet ved god og gedigen arkitektur med stor funktionalitet og høj æstetisk værdi. Det skal højne brugernes oplevelse, velvære og byggeriets samlede værdi, når Vilsbøll & Poulsen har været inde over et byggeri, siger Theis Gadegaard.

Aktuelle projekter

Vilsbøll & Poulsen har gang i mange projekter i øjeblikket. Her er et udpluk af dem:

Er sammen med to andre firmaer indbudt til arkitektkonkurrencen med at tegne det nye musik- og kulturhus ved seminariet i Nørre Nissum. Forslaget skal afleveres i begyndelsen af november.

Tegner en ny friskole i Vallensbæk ved København.

Tegner udbygning og renovering af Borbjerg Mølle Kro.

Har tegnet Lemvig Kommunes nye bygning, der bliver en del af Lemvig Sundhedshus. Her skal der være licitation inden årets udgang.

Har tegnet ombygningen af den tidligere handelsskole i Lemvig.

Tegner igangværende renovering, tilbygning og nyopførelse af flere villaer og sommerhuse i Lemvig og Struer.

Ved flere af ovenstående projekter står Vilsbøll & Poulsen endvidere som byggeleder og tilsynsførende.

De syv medarbejdere hos Vilsbøll & Poulsen besidder vidt forskellige kompetencer, og det er også grunden til, at Lemvig-firmaet ofte følger et byggeri helt til dørs - altså fra de første skitser til byggeriet står klar til at blive taget i brug. I disse projekter er Vilsbøll & Poulsen både arkitekt, byggeleder og tilsynsførende.

- I de seneste år har vi for alvor fået indført den nyeste teknologi i form af 3 D-visualisering. Det hænger sammen med, at vi har fået yngre medarbejdere med disse kompetencer, siger Jeppe Gadegaard.

I øvrigt tegner Poul Jørn Poulsen stadig sine skitser i hånden med blyant.

- Jeg er glad for, at mine ideer stadig kan bruges, og jeg har ingen aktuelle planer om at stoppe, siger Poul Jørn Poulsen.

Annonce

Har et stort netværk

- Vi er meget glade for, at både Jens Vilsbøll og Poul Jørn Poulsen fortsat har lyst til at arbejde i firmaet. De har et meget stort netværk og en masse erfaring. Inden for en kortere årrække håber vi at kunne ansætte en yngre arkitekt, og det vil være fint, hvis der kunne være et overlap, så både Poul Jørn Poulsen og den nye er her i en overgangsperiode, siger Theis Gadegaard.

Jens Vilsbøll (th) er trådt ud af ejerkredsen, men han fortsætter med at arbejde i det firma, som han stiftede sammen med Poul Jørn Poulsen i 1997. Her viser han nogle papirer til Anders Lillevang Hansen. Foto: Morten Stricker

Et af Jens Vilsbølls store kompetenceområder er kirke-renoveringer, og det er siden byggeriet af Thyborøn Kirke blevet et stort forretningsområde for Vilsbøll & Poulsen.

- Det fortsætter jeg med at arbejde med. Her har jeg efterhånden fået et stort netværk, siger Jens Vilsbøll.

Der er travlhed hos arkitektfirmaet.

- Der er travlhed i byggeriet i øjeblikket, og det smitter jo af på os, siger Jeppe Gadegaard og fortsætter:

- Medarbejderne løfter i flok med at løse de mange opgaver, og der ligger et stort og engageret teamwork bag projekterne. Anders Lillevang Hansen hjælper med styring af ressourcer, og der bliver ydet en stor arbejdsindsats hele vejen rundt blandt vores dygtige medarbejdere.

Vilsbøll & Poulsen føler, at de har stor anerkendelse og opbakning i lokalområdet, men det er nok ikke alle, der ved, hvor firmaet rent fysisk ligger. Det er nemlig ikke noget, de skilter særlig meget med. Eller rettere: De skilter overhovedet ikke med det.

Annonce

Øh... hvor ligger det...

Firmaet har kontor på adressen Vestergade 29. Det er det hvide hus på hjørnet af Vestergade og Frederiksgade. Her er medarbejderne placeret på tre etager med Poul Jørn Poulsen siddende øverst oppe med en fantastisk udsigt over havnen og Lem Vig. Her er der vinduer næsten 180 grader rundt.

Der er ikke noget på facaden, der indikerer, at her hører Vilsbøll & Poulsen hjemme.

- Det skal vi nok også have gjort noget ved. Det sker, at der er et pakkepostbud, der har svært ved at finde os, siger Jeppe Gadegaard med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce