Annonce
Debat

Arne-pensionen er en sejr for sammenhængskraften

Flemming T. Sørensen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: Lars Løkke kaldte det ”et blufnummer”, men lørdag den 10. oktober var tidlig pension en realitet.

Regeringen, venstrefløjen og DF har landet et forlig, hvor dem, der kom tidligst ud på arbejdsmarkedet, også kan trække sig tidligst tilbage. Det er retfærdigt. Og en sejr for sammenhængskraften!

De faglærte og specialarbejderne er ikke dem, der har trukket de største veksler på den fælles uddannelseskonto. Til gengæld har de slidt og slæbt igennem et langt arbejdsliv - og har ofte de hårdeste job som rengøringsansatte, lagermedarbejdere og bygningsarbejdere. De har med andre ord betalt gennem slid i krop og led. Derfor er det kun fair, at de kan trække sig tilbage før al juice er presset ud af kroppen.


Ydelsen er ikke prangende: Cirka 13.500 kroner per måned. Derfor vil det sandsynligvis også kun være de mest slidte, der vil vælge at gøre brug af ordningen. De fleste kan tjene langt mere på deres arbejde.

Flemmeing T. Sørensen, 3F Holstebro


I 3F har vi i mange år presset på for et mere fair pensionssystem. Jeg glæder mig til at kunne tale med medlemmerne om den nye rettighed, hvor man ikke skal igennem en ydmygende visitation. Det nu muligt. Ydelsen er ikke prangende: Cirka 13.500 kroner per måned. Derfor vil det sandsynligvis også kun være de mest slidte, der vil vælge at gøre brug af ordningen. De fleste kan tjene langt mere på deres arbejde.

Arne-pensionen sikrer et mere fair arbejdsmarked og pensionssystem. Det er med andre ord en sejr for sammenhængskraften!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tyv stak af med værktøj

Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

112

Lige nu: Peter Madsen erkender sig skyldig i flugt og trusler

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce