Annonce
Debat

At påpege mandattyveri er at gå efter bolden

Arkivfoto: Johnny Pedersen

Debat: Anni Jakobsen, hermed en undskyldning for at skrive dit navn forkert. Til gengæld må det stå for din egen regning, når du i Avisen Danmark 23. juli betegner dine tidligere beskæftigelser som bager og korrespondent som suspekte. Jeg synes, det er gode, samfundsnyttige jobs, hvorimod det er suspekt at beskylde mig for at begå personangreb.

Det er okay at justere mening og melde sig ud af et parti, men så nedlæg dog mandatet og start på en frisk. Mandattyveri er vederstyggeligt. Der burde laves en skamstøtte med navnene på jer alle sammen.


Annonce

Græsset gror ikke hurtigere, blot fordi Jakobsen trækker i det. Det vidensbaserede landbrug hviler på forskning, udvikling og fakta.


Du skriver nu, at landbrugseksporten er på 90 milliarder kroner. Det er da en udvikling i forhold til din påstand fem dage før om, at erhvervet kun tegner sig for én pct. af bnp, altså 23 milliarder. Landbrugets råvareproduktion på 30 milliarder forædles primært i selskaber oprettet og ejet af landmændene selv, så selvfølgelig bruger jeg fødevareklyngens beskæftigelse af 190.000 og dens eksport på 170 milliarder. Denne aktivitet ville ikke være der uden landbruget.

Et eksempel: Vi havde ikke haft noget Agromek og ingen landbrugsmaskineksport uden et effektivt erhverv at udvikle til. Men rolig nu: Bl.a. Novos insulineventyr med rod i svinesektoren og vindmølleindustrien udviklet fra landbrugets landsbysmedier er ikke regnet med. Græsset gror ikke hurtigere, blot fordi Jakobsen trækker i det. Det vidensbaserede landbrug hviler på forskning, udvikling og fakta.

Denne debat begyndte med et overfald på Søren Søndergaard for stilfærdigt at påpege de muligheder, landbruget tilbyder samfundet. Det glæder mig, Jakobsen går ind for konventionelt, altså det vidensbaserede, landbrug. Min ”misforståelse” på det punkt skyldes dog hendes egne formuleringer. Men undskyld alligevel!

Jakobsen anbefaler mig drøftelser med seniorrådgiver Henning Otte Hansen, KU. Ham har jeg jævnligt været i dialog med de seneste 30 år, så sent som i dag. Jeg oplever, at han, i modsætning til ikke-fagmanden nationalbankdirektøren, rent faktisk ved noget om landbrugets betydning for fødevareklyngen.

Et ps til Jens Frydendal, som 27. juli tager Jakobsen i forsvar: Det var ikke Landbrug & Fødevarer, der lavede ”spind” med oplysningen om, at dansk brødkorn før landbrugspakkens mertildeling af kvælstof var blevet så ringe, at det internationale kornmarked indføjede bestemmelsen Danish Excluded i kontrakterne. Det var kornhandelens organisation DAKOFO, der ærligt og redeligt gav os faktuel viden. At der stadig kunne findes kornpartier i Danmark, som sikrede en del af vores egen melproduktion, ændrer ikke herpå.

Jeg deler Frydendals og Jakobsens ønske om en debat præget af fakta. Den dag, de leverer, hører de ikke fra mig.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Bjarne var tæt på at dø: Nu skal han til VM

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lene fik ingen hjælp i byrådet - i første omgang...

Lemvig For abonnenter

Evakueret 7-årig: Ham der bankede på hos os havde to kæmpe geværer

Lemvig

Midt i politiets store øvelse, valgte 41-årig at køre så beruset, at han bliver sigtet for vanvidsbilisme

Lemvig For abonnenter

Solcellepark i høring: Vi får for lidt ud af at lægge jord til den grønne energi

Kultur

Her møder Karina Kandis-Johnny for første gang i 17 måneder: - Jeg burde nok ikke have taget makeup på, for jeg kommer til at tudbrøle

Debat For abonnenter

Lav endelig mere natur i skoven - bare vi mennesker får lov til at bruge den

Debat

Udlændingeministeren om flygtningstrømme: - Vi skal undgå et kollaps som i 2015

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Lemvig

Kommuner: Lad os drøfte en Naturnationalpark i Klosterheden

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Lemvig

Balleby satte fingeren i det ømme punkt: Har I en Plan B, hvis I ikke får lov til at sætte skatten op

Lemvig For abonnenter

84-årig i snak med unge på 16 år omkring kaffebordet: - Unge i dag opfører sig ordentligt - det gjorde alle ikke da jeg var ung

Lemvig

Byrådsmedlem blev kastet af hesten da han red i skoven

Annonce