Annonce
Holstebro

Avis-maraton byder velkommen til gående i 2020

Avis-maraton er klar til en ny sæson, hvor der vil blive slået et slag for at få flere til at motionere ved at gå. Foto: Morten Stricker
Dagbladets Avis-maraton er klar til at præsentere sæsonen 2020. Næste år er der også mulighed for at være med, selv om man kun vil gå. Udenlandsturen går til Lübeck, hvor der er mange forskellige distancer på programmet.
Annonce

Holstebro: 2019-sæsonen sluttede for en måned siden med en fælles tur til Bremen, hvor der blev løbet fra 10 til 42 kilometer.

Nu er Dagbladets Avis-maraton klar med oplægget til en ny sæson, der begynder med tilmelding den 2. januar.

I 2019 blev der etableret en gågruppe, så der også var plads til dem, der foretrækker at gå. Gruppen blev også brugt af skadede løbere til at holde sig i gang og stadig være en del af fællesskabet, der tæller 400-500 deltagere.

2019 var et forsøgsår for at finde ud af, om det fungerede med et gåhold. Det viste sig, at der var stor tilslutning, så i år er gåholdet igen med på programmet.

- Det er klart, at gåholdet ikke kommer op på det samme antal kilometer som de løbende, men på de enkelte træningsaftener bliver gåruten lagt, så deltagerne kommer i mål på nogenlunde samme tidspunkt som løberne, siger projektets rutechef Leif K. Andersen.

- Vi vil gå i et rask tempo, hvor alle kan være med, siger han.

Det er igen i år 30-35 trænere og fartholdere, der sørger for, at der er et løbetempo, der passer til alle. De hurtigste i feltet bruger fem minutter om at løbe en kilometer. I den anden ende af det store felt er tempoet otte minutter pr. kilometer.

- År efter år har det vist sig, at man når sine mål, hvis man følger træningsprogrammet. Vi glæder os til igen at byde velkommen til både nye og gamle deltagere, siger rutechefen.

Annonce

Turen går til Lübeck

Det er ikke kun løb det hele. Fællesskabet og socialt samvær er en vigtig del af projektet. Der er derfor en række sociale arrangementer i løbet af sæsonen. Det gælder blandt andet vinløb og udflugt til Dollerup Bakker.

Målet for løberne i foråret er at komme i bedre form og være i stand til at løbe ti kilometer, når vi når sommerferien.

Derefter er der mange, der begynder træningen frem mod halvmaraton og maraton til efteråret. Som tidligere år lukker sæsonen ned med en tur til udlandet.

I år er målet Lübeck Marathon, hvor der det også er muligt at løbe kortere distancer. Der er også ti kilometer for gående i Lübeck.

- Lübeck er en meget spændende by at besøge og løbe i. Der er en meget hyggelig atmosfære i den tyske by. Vi glæder os til at besøge byen for første gang med Avis-maraton, siger Mette Bille, der er en del af projektets planlægningsgruppe.

Det koster 400 kroner at deltage i projektet. Alle deltagere modtager en lækker løbe T-shirt fra New Balance. Desuden er der fordelagtige tilbud på løbeudstyr og rejsen til Lübeck. Sæsonen begynder med et informationsmøde, hvor der vil være et foredrag, der skal være med til at styrke deltagernes motivation.

Første fællestræning bliver den første onsdag i marts.

Tilmeldingen begynder 2. januar og løber frem til 3. februar på hjemmesiden avis-maraton.net

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Annonce