Annonce
Lemvig

Børn får legepladser for halvanden million kroner

Christinelystskolen fik yderligere 125.000 kroner til en opgradering af skolens legeplads. Sidste år fik skolen 500.000 kroner, og nogle af pengene er brugt på legeredskaber, der allerede nu er særdeles populære blandt eleverne. Foto: Jesper Lundsgaard
Skolegårde og legepladser skal have et ansigtsløft. Udvalg håber på endnu flere penge til området

Lemvig: Næsten alle ansøgere fik nogle af de penge, de havde søgt om, da familie- og kulturudvalget tirsdag fordelte 1,5 millioner kroner til forbedringer af udearealer ved skoler og daginstitutioner.

På forhånd var der nemlig søgt om knapt fire millioner kroner fra de 11 skoler og daginstitutioner, der havde sendt ønsker til udvalget.

- Det har ikke været nogen nem opgave at fordele midlerne. Og selv om man ikke har fået alle de penge, man havde søgt om, så er der stadig grund til at glæde sig over, at alle har fået noget. Der er ingen tabere i dette spil, men alle har en god grund til at være glade, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V).

Det var andet år i træk, at familie- og kulturudvalget fandt penge til forbedringer af udearealerne. Sidste år brugte udvalget en million kroner på området efter en rapport fra konsulentfirmaet Gustin havde peget på flere mulige forbedringer ved skoler og daginstitutioner.

Topscorer i denne runde blev Thyborøn Skole, der havde søgt om 750.000 kroner til en opdatering af deres udeareal. Der røg 400.000 kroner i kassen hos dem, og de supplerer de 100.000 kroner, de fik ved uddelingen sidste år. Pengene skal bruges til renovering af skolegården, der også bliver udvidet, når den nu nedlagte svømmesal bliver revet ned.

Der var også 250.000 kroner til Nørre Nissum Skole samt 207.000 kroner til Børnegården Lemtorp.

- Børnegården får nogle midler fra puljen, selv om de for tiden er i gang med en renovering. Men renoveringen blev dyrere end forventet, og det kom i første omgang til at gå ud over udearealet. Det retter vi op på med denne bevilling, siger Henrik Thygesen.

Pengene til Børnegården skal bruges på en såkaldt Tarzanbane, mens Nørre Nissum Skoles 250.000 kroner er omkring halvdelen af det søgte beløb. Skolen havde søgt om midler til blandt andet udendørs læringsrum samt legeredskaber.

Annonce

FAKTA

Familie- og kulturudvalget fordelte 1,5 millioner kroner til i alt ti forskellige projekter til forbedring af udearealerne ved skoler og daginstitutioner.

Thyborøn Skole: 400.000 kroner

Nørre Nissum Skole & Børneunivers: 250.000 kroner

Børnegården Lemtorp: 207.000 kroner

Alt-I-Et-Skolen, Klinkby: 171.000 kroner

Christinelystskolen: 125.000 kroner

Ramme Skole: 110.000 kroner

Tangsø Skole: 100.000 kroner

Harboøre Skole: 52.000 kroner

Lomborg Børnehus: 50.000 kroner

Thyborøn Børnecenter: 35.000 kroner

Lemtorpskolen: 0 kroner

Kilde: Lemvig Kommune

Er endnu ikke i mål

Prioriteringen mellem projekterne var på forhånd blevet en anelse lettere for udvalgsmedlemmerne. Harboøre Skole & Børnecenter havde nemlig trukket deres ansøgning om 750.000 kroner til en renovering af deres udearealer tilbage, og havde dermed kun en ansøgning på knapt 52.000 kroner til en svævebane med i puljen, som skolen fik bevilget.

Den eneste skole, der ikke fik gavn af uddelingen var Lemtorpskolen.

- Her skal vi i gang med en renovering til 20 millioner kroner, og vi har netop renoveret indskolingen. Så her er vi i gang med en proces, hvor vi ser på hvad der skal ske på skolen, siger udvalgsformanden.

Selv om familie- og kulturudvalget nu har brugt 2,5 millioner kroner over de seneste to år til forbedring af udearealer, ser Henrik Thygesen gerne, at der kommer endnu flere penge til området.

- Udvalget vil gå til budgetforhandlingerne med et ønske om flere penge til området. Vi er godt på vej, men vi føler ikke, at vi er kommet helt i mål endnu, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce