Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Der blev savet og hakket i isblokkene, da børn og unge fik mulighed for at lave deres egne isskulpturer ved Iskunsten i Thyborøn. Foto: Johan Gadegaard
Omkring 40 børn og unge prøvede at være isskulptører ved Iskunsten i Thyborøn
Annonce

Thyborøn: Solen skinner og de store, firkantede isblokke begynder langsomt at blive formet.

Isblokkene bliver både formet af det lune efterårsvejr, der ganske naturlig lader isblokkene skrumpe. Men hammer og issyl er også med til at forme isblokkene.

Denne eftermiddag er en håndfuld børn med til et kursus i at lave isskulpturer, som JyllandsAkvariet har stablet på benene uden for udstillingsstedet Iskunsten, hvor en snes isskulpturer står udstillet i de store fryserum.

12-årige Ida Mathilde Sundtoft Harvey Hald fra Vamdrup ved Kolding er godt i gang med at hamre løs i sin isblok. Iført et par hvide arbejdshandsker er hun i gang med at omdanne isblokken, så den forestiller et hus.

- Det er en anderledes måde at lave kunst på, og jeg havde ikke regnet med, at det var så nemt at arbejde med, siger hun, mens hun holder en lille pause.

Det er første gang, Ida Mathilde Hald arbejder med is. Normalt tegner og maler hun en del, men går ikke så meget op i at skabe noget kunstnerisk. Men denne dag har hun taget udfordringen op for at arbejde med is.

Koncentrationen er helt i top, når en isblok skal omformes til et kunstværk. Foto: Johan Gadegaard

- Det har været sjovt at arbejde med, selv om jeg ikke har prøvet det før. Samtidig er det let at få det til at ligne noget, siger hun, mens man kan se konturerne af huset i isblokken.

Annonce

Vender sig om

Det er indehaveren af JyllandsAkvariet, Michael Madsen, der har taget initiativ til kurset i at arbejde med isskulpturer.  Blandt andet var omkring 20 elever fra Kongensgård Efterskole dukket op for at prøve kræfter med isen og i alt prøvede omkring 40 børn og unge kræfter med isen.

- Flere af eleverne fra efterskolen fik lavet nogle rigtigt flotte figurer, og de gik virkelig op i at få lavet figurerne, siger han.


Det har været sjovt at arbejde med, selv om jeg ikke har prøvet det før. Samtidig er det let at få det til at ligne noget

Ida Mathilde Sundtoft Harvey Hald, iskunstner


Michael Madsen tilføjer, at det vækker opsigt at der bliver arbejdet med isen uden for Iskunstens lokaler.

- Folk vender sig lige en ekstra gang om, når de cykler forbi her. Jeg havde ikke forventet, at der ville være så mange, der kom forbi, for det var ikke noget, vi havde gjort så meget ud af at fortælle om. Det var en mulighed, der pludseligt opstod, siger Michael Madsen, der ikke vil afvise, at han kan lave en lignende event en anden gang.

Et stemmejern er et godt arbejdsredskab, når isblokken skal rettes til. Foto: Johan Gadegaard

- Denne gang havde vi vejret med os, og så var det naturligt at lave det udendørs. Men vi har også lokaler til rådighed indendøre og det er også muligt at sætte telte op, så det en anden gang også kan foregå udendørs, siger Michael Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce