Struer

Børn kan også deltage i demokratiets festdag

Karmaboy er en af de i alt 11 kandidater til Børnevalg 2019. . PR-foto

Struer: Sammen med alle landets øvrige børnebiblioteker er Struer Bibliotek klar med Børnevalg 2019 sideløbende med folketingsvalget. Ideen er at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. Frem til den 5. juni kan danske børn gå til stemmeboksene og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et stærkt felt. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne, der er på børnenes stemmeseddel.

- Flere af vores nye kandidater har solid institutions- og livserfaring. Andre er superstærke på venskaber, familiehygge og børneliv, så det bliver særdeles spændende at følge børnevalget i år, siger Camilla Duvald, børnebibliotekar ved Ballerup Bibliotekerne og koordinator for Børnevalget, i en pressemeddelelse.

På stemmelisten finder man blandt andet Vildheks, Nomerne, Karmaboy, Børste og Sallys far. Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om "Ja til slik". Over 15.000 danske børn og biblioteker i 69 kommuner deltog i Børnevalget 2017.

Det er muligt at læse mere på www.børnevalg.dk.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce