Danmark

Børn skal være børn - både dem på flygtningecentret og mine børnebørn

Alfred Agergaard

Sjælsmark: Jeg tænker ofte på, hvordan der kan være lysår mellem to liv: Børnene på Sjælsmarkscentret og mine børnebørn, selvom de nærmest lever dør om dør i Nordsjælland. Jeg tænker også på, hvorfor vi som land er kommet dertil, at hjerteløshed er sat i system. Socialdemokratiet lader deres politiske ordfører udtale, at der ikke er plads til humanisme i partiets politik. Andre partier med Inger Støjberg og Martin Henriksen i spidsen praktiserer det samme, som socialdemokraterne gør - uden at sige det.

Sådant er det, når ondskab- og symbolpolitik er hensigten. Frygt og fjendebilleder har altid været grimme "værktøj" i politik, når der både skal handles og forebygges. Derfor hører man jævnligt i samtaler og diskussioner om Udrejsecenter Sjælsmark, at ordene bliver udtalt med stor overbevisning: "De skal jo hjem!" Jeg er derimod enig med 2 forsker, Paul Brekke og Annika Lindberg, der siger:" Det er ikke kriminelle mennesker, der er i Sjælsmarkcentret. De er under et stort pres og ved ikke, hvor længe de skal være der, samtidig med de frygter udlevering til hjemlandet."

Frygten for udleveringen kan man godt forstå, såfremt man omgås flygtninge og hører om deres historie, ja baggrund og drømme - såvel hos forældre som børn. En "forkerte" politisk holdning eller et nej til militærtjeneste kan resultere i dødstraf eller hårde fængselsstraffe i hjemlandet. Dernæst at den nære familie er splittet og bor i forskellige lande. Og til sidst tabet af venner i Danmark og mistet drømme om uddannelser og job, der er påbegyndt.

Jeg skriver her, fordi "Folkebevægelsen for asylbørns fremtid" har udarbejdet et borgerforslag, som - såfremt vi giver 50.000 stemmer som støtte til forslaget - skal drøftes af Folketinget, der så skal tage en beslutning om forslagets fremtid. Allerhelst ser Folkebevægelsen, at forslaget udmøntes af et flertal i Folketinget til en handling til fordel for de 130 børn i Sjælsmarkscentret.

0/0

Tophistorier

Annonce
Danmark For abonnenter

Har fået nok af luksuscampister i firhjulstrækkere: Ægtepar nedlægger shelterplads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Tophistorier

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Kultur For abonnenter

Verdenspremiere i Horsens på film om Daniel Ryes 13 måneder som gidsel

Premiere: I 13 måneder sad den da 25-årige fotojournalist Daniel Rye fanget som gidsel i Syrien. Tilbageholdt, ydmyget og tortureret af Islamisk Stat. I 2014 lykkedes det at få ham bragt hjem til Danmark, og efterfølgende blev hans skrækkelige og ufattelige pinsler beskrevet af Puk Damsgaard i bogen "Ser du månen, Daniel". Denne bog er nu filmatiseret og en uge inden den officielle danmarkspremiere kan horsensianerne som de første se Daniel Ryes rædsler på det store lærred og i samme forbindelse høre hovedpersonen i hans gribende foredrag om begivenhederne. Daniel Rye har været inde over filmmanuskriptet og har og haft en klar holdning til, hvem der skulle lave filmen, og hvordan historien skulle fortælles, men derudover har han ikke haft noget med filmatiseringen at gøre. Han er godt tilfreds med resultatet - Det er aldrig det samme. Jeg sad ikke og tænkte, at det er mig. Men det var sjovt at se noget, som mindede om min historie. Esben overbeviste mig om den karakter, han spillede, mere, end det var tanken om, at det var mig, siger han. - Det, der har betydet noget for mig, er, at filmen er blevet lavet på en respektfuld måde over for mig og min familie og dem, jeg sad sammen med i Syrien, for eksempel James Foley, som ikke er her mere. Hans familie skal også kunne se filmen. Alle de, der har været følelsesmæssigt involverede, må ikke tænke, at det er noget bras, understreger han.

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce