x
Annonce
Mærkedage

Børne- og oldebørn giver Marie masser af livsglæde og livsmod

- Jeg vil helst ikke have blomster på dagen, for jeg har ikke plads til dem her i lejligheden, siger Kirstine Marie Jespersen. Privatfoto
Kirstine Marie Jespersen, Søndergade 23c, Vildbjerg runder de 100 år onsdag den 26. februar.

100 Godt fire måneder gammel var hun, da Kong Christian den 10. red over grænsen i Sønderjylland, 10. juli 1920, hvilket var den officielle markering af genforeningen. Onsdag 26. februar 2020 runder Kirstine Marie Jespersen de 100 år.

- Jeg vil da godt indrømme, at jeg ikke kan huske dette historiske øjeblik, siger Kirstine Marie Jespersen med et smittende smil.

- I det hele taget må jeg vel nok erkende, at i det sidste års tid er det blevet lidt vanskeligt at huske på både det ene og andet, men 13 børnebørn og snart 28 oldebørn giver da masser af livsglæde og fortsat livsmod”, siger Kirstine Marie, der siden 2006 har boet i Søndergade 23c i Vildbjerg.

Hun er født og opvokset i Timring, som den yngste i en børneflok på syv. Da en søster flyttede til Fyn, blev det under et besøg der, at Kirstine Marie mødte sit livs Aage. De blev gift i Timring Kirke i 1942, og fik i årene der fulgte en datter og tre sønner.

Store del af samlivet forløb på et lille husmandssted på Albækvej lidt uden for Vildbjerg. Tre køer, ti grise og ti tønder land jord gav til dagen og vejen, sammen med Aages job i blandt andet brunkulslejet i Abildå. I flere år var Kirstine Marie hjemmearbejdende husmor. I nogle år var hun også sypige på en trikotagefabrik i Vildbjerg.

Annonce

Godt for familien

- Livet på landet var på mange måder godt for hele familien. Det er år, jeg husker tilbage på med stor glæde, hvor gode naboer og et fantastisk fællesskab var uundværlige vitaminer til krop og sjæl. Jeg har aldrig brudt mig om det stressede og forjagede liv, som mange familier lever under og med, siger Kirstine Marie, der mistede sin mand i 2000.

Efter hun blev enke, blev hun boede i husmandsstedet til 2006, hvorefter hun flyttede til sin nuværende adresse i Vildbjerg

Årene i Vildbjerg har givet masser af gode oplevelser, også selv om dagen og vejen kan være lidt besværlig.

- En læge spurgte mig, hvordan jeg klarede mig i hverdagen, og jeg svarede, at jeg kører Mercedes. Han blev vist lidt chokeret over, at jeg stadig kørte bil, for min Mercedes er nemlig min rollator. Ellers er det meget vigtigt for mig stadig selv at kunne gå i seng, og selv sørge for at komme op. Er der problemer, har jeg en knap, jeg kan trykke på for at få hjælp, siger Kirstine Marie og tilføjer:

- Jeg er på mange måder meget taknemmelig over at have haft et godt og langt liv, og jeg glæder mig til at invitere til festdag i Skibbild-Nøvling Idrætscenter på selve dagen fra 14 til 17. Her er der kaffebord og hygge, siger Kirstine Marie og slutter:

- Jeg vil helst ikke have blomster på dagen, for jeg har ikke plads til dem her i lejligheden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce