Annonce
Holstebro

Børneområde får eftergivet stor milliongæld

Det er i budgetaftalen for 2021 sikret, at der ikke kommer nedskæringer i den enkelte daginistitution i 2021. Arkivfoto: Morten Melhede
Annonce

HOLSTEBRO: Flere børn med diagnoser og større behov for hjælp og rådgivning har i flere år presset kommunens økonomi sammen med flere anbragte børn.

Samlet betyder det, at området over tre år har brugt for mange penge og oparbejdet en gæld på 26 millioner kroner. Men det slipper området nu for at betale tilbage.

Byrådet er enig om at eftergive 22 millioner kroner af gælden i budgetaftalen for 2021. Området får tilført seks millioner kroner, og en budgetgaranti på to millioner kroner oveni, som området kan trække på, hvis der er en overskridelse.

- Hvis vi skulle spare pengene, ville det gå ud over servicen. Og det er ikke blot i Holstebro, men i hele landet, at der er flere børn og unge, som får diagnoser og har udfordringer. Området har i flere år været underfinansieret, sagde udvalgsformand Torben Gudiksen (R), da budgetaftalen blev fremlagt.

Med en række tiltag håber politikerne, at der nu er mere styr på økonomien på rådgivningsområdet.

- Det er et område, hvor kompleksiteten er blevet større - og vi bruger flere penge på både anbragte børn og på børne- og familiehuse, sagde borgmester H.C. Østerby (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce