Annonce
Struer

Børns Vilkår om ventetid i Struer: Det her er bekymrende

Børns Vilkår er bekymret over den lange ventetid hos PPR i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Interesseorganisationen kender ikke umiddelbart til andre steder, hvor man har ét års ventetid på en psykologisk udredning, hvilket aktuelt er tilfældet i Struer.

Struer: - Jeg blev overrasket.

Sådan lyder den første reaktion på, at der lige nu er 12 måneders ventetid på en psykologisk udredning hos PPR i Struer Kommune, hvis man spørger hos interesseorganisationen Børns Vilkår.

- Vi har erfaring med, at der kan gå tre til fire måneder og nogle steder seks, men vi er ikke tidligere stødt på 12 måneders ventetid på en PPV (Pædagogisk Psykologisk Vurdering, red.), fortæller Maria Schifter.

Hun er teamleder i bisidderafdelingen i Børns Vilkår og forklarer, at ventetiden kan have flere forskellige konsekvenser alt efter, hvor det pågældende barn er i processen.

- Det her kan have betydning for, at barnet kommer i øget mistrivsel, fordi det trækker ud, forklarer Maria Schifter.

En mistrivsel, barnet formentlig vil tage med sig hjem fra skole, fordi barnet ikke bliver mødt med det, det har behov for.

Annonce

Rammer familien

- Barnet vil kunne få svært ved at modtage læring, skabe relationer til kammerater og i det hele taget sidde i klassesammenhænge, siger Maria Schifter.

Det vil ifølge Børns Vilkår nogle gange ende med at gå ud over familielivet - og nogle gange i så svær en grad, at kommunen må sætte ind med andre foranstaltninger for at kompensere, mens familien venter.

- Når børn mistrives, og man kan se, at der er behov for en indsats, er der som regel allerede gået noget tid. Derfor er det bekymrende, at der kan gå op til 12 måneder, før barnet bliver vurderet. Barnet har behov for rettidig hjælp, siger Maria Schifter.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce