Annonce
Holstebro

Børstetræning har givet sundere tænder

Et tiltag som systematisk tandbørstetræning blandt alle børn i 4. klasse kan være grund til, at tandsundheden blandt børn og unge i Holstebro Kommune er forbedret. Foto: Colourbox
Tandsundheden for børn og unge mellem 0 til 18 år i Holstebro Kommune er markant forbedret de seneste år.
Annonce

Holstebro: I år er der grund til at trække på smilebåndet over Sundhedsstyrelsens undersøgelse om tandsundhed blandt børn og unge i Holstebro Kommune.

Nu er der nemlig længere mellem personer, der har huller i tænderne, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er især de 15-årige, der i dag har færre huller end tidligere, og her ligger gennemsnittet nu på niveau med resten af regionen og også på landsplan.

- Det går helt klart den rigtige vej med indsatsen. Tandbørstning i skolen understøtter og forstærker de gode vaner derhjemme, og en tidlig og tryg start af tandplejen er altafgørende for at holde tænderne sunde. Så det er en meget opløftende status, vi har fået i udvalget, siger Torben Gudiksen (R), der er formand for Børne- og Familieudvalget.

En af forklaringerne kan ifølge kommunen sandsynligvis tilskrives tandbørstetræningen, som tandplejen tilbyder alle børn i 4. klasse.

Annonce

De mindste skal med

- Når vi kigger på tallene ser det det ud til, at vi har fået vendt udviklingen for både børn med mælketænder og for de lidt ældre børn med tænder, der skal holde resten af livet, siger overtandlæge Marianne Blegvad og fortsætter:

- Det er meget glædeligt, og vi har også en ambition om at styrke tandsundheden endnu mere hos de mindste børn, hvor der fortsat er for mange huller.

Tidligere har tandsundheden været dårligere end det, man kunne forvente i forhold til kommunens sociodemografiske forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce