Annonce
Lemvig

Bøvling får egen sexolog

Mette Toft er ny sexolog i sundhedshuset i Bøvlingbjerg. Foto: Benny Gade

Mette Toft åbner praksis i sundhedshuset i Bøvlingbjerg, hvor hun fremover kan træffes hver torsdag til en snak om sex og samliv

Bøvlingbjerg: I dag skal klienter køre langt for at komme til en sexolog, men fremover skal bilen blot køre til Bøvlingbjerg. 41-årige Mette Toft åbner nemlig klinik i Sundhedshuset i Bøvlingbjerg, hvor hun i begyndelsen deler pladsenmed fodterapeuten Britta Ruby.

Mette Toft blev i påsken færdig med sin uddannelse til sexolog og har allerede åbnet praksis i hjemmet i Holstebro. Alligevel vælger hun nu at køre til Bøvlingbjerg den ene dag om ugen for at drive praksis her fra.

- Det gør jeg, fordi jeg kan få et samarbejde med de øvrige i et sundhedshus, siger Mette Toft.

I første omgang består samarbejdet i, at hun deler klinik med Britta Ruby, der driver klinik for fodterapi.

- Det er dyrt at have en klinik her i huset, og jeg er her kun mandag, onsdag og fredag, siger Britta Ruby.Derfor passer det fint ind i tidsplanen, at Mette Toft kan modtage klienter samme sted om torsdagen, hvor klinikken almindeligvis er lukket. Hendes krav til en praksis er ikke store, for det handler mest om at have et bord og er par stole, som hun og klienterne kan sidde omkring.

Egentligt var det den tidligere læge i sundhedshuset, Bent Drechsler, der skaffede Mette Toft til Bøvlingbjerg. Han læste et stort portræt af Mette Toft i avisen i marts og tænkte, at en sexolog også kan bruges i Bøvlingbjerg.

- I alle de år, jeg har været praktiserende læge her, har jeg haft kliniske, sexologiske forløb, men jeg er ikke ekspert. Jeg lærte dog, at der er et behov for en sexolog i området, siger Bent Drechsler.

Efter at have læst artiklen i avisen, valgte han derfor at sende en mail til Mette Toft og foreslog, at hun skulle få sig en klinik i Bøvlingbjerg. Og Mette Toft sagde ja.

- Jeg forventer at få et samarbejde med de øvrige i sundhedscenteret, der blandt andet omfatter de to læger, fysioterapeuter, sygeplejersker og apoteket. Jeg håber selvfølgelig også, at det giver lidt afkast, at jeg ikke blot bliver en del af huset, men at de også har ønsket at få mig her ud, siger Mette Toft, der også forventer, det vil gavne hendes praksis i Holstebro, at hun nu er tilknyttet sundhedshuset i Bøvlingbjerg.

Nu skal det vise sig, om folk i området forstår at bruge en sexolog. Mette Toft gør meget ud af, at hun ikke vil sammenlignes med andre, landskendte sexologer som Joan Ørting eller Carl Mar Møller.

- Det er ikke bare fnis. Vi skal have det professionelle forløb ind over arbejdet igen, siger Mette Toft.

Derfor er hun parat til at hjælpe alle, der føler, de har et behov. Det kan være unge og måske usikre mennesker, par med uens lyst til sex, mænd med rejsningsproblemer, single-kvinden, der næsten har opgivet et nyt, seksuelt forhold. Eller andre med problemer.

- Jeg har allerede haft kontakt med flere mænd, der gerne vil gå i dametøj. Jeg kan for eksempel hjælpe med at finde ud af, hvordan de skal tackle den lyst og få det normaliseret, siger Mette Toft.

Hendes metode er samtalen. Grænsen går ved at se og røre. Fysiske problemer må klares hos lægen. Til gengæld vil hun gerne arbejde med parterapi.

- Det er så spændende. Helt vildt, siger hun.

Derfor vil hun gerne hjælpe både enkeltpersoner, men også par med fælles problemer.

- Folk er helt klart for dårlige til at prioritere hinanden. Man går måske til sport eller motion, men glemmer at bruge lidt tid på hinanden. Det er rigtigt vigtigt, og der kan jeg hjælpe med nogle værktøjer, siger Mette Toft.

Hun er også klar, hvis sundhedsfagligt personale på et plejehjem eller en institution for fysisk og psykisk handicappede skal have hjælp til at håndtere brugernes seksualitet.

- Vi er alle født med en seksuel drift, og alle kan mærke en uro i kroppen. Men hvordan skal den håndteres? Det er et andet vigtigt område, jeg kan hjælpe med, siger Mette Toft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce