Annonce
Lemvig

Bøvling-Hallen: Fastholder borgermøde og aflyser kunstmesse

For to år siden havde Bøvling-Hallen samlet 1,5 millioner kroner ind til renoveringen. Nu er hallen på det dobbelte, og dermed kan renoveringen gå i gang. Der fortælles om planerne på et borgermøde lørdag den 26. september. Arkivfoto: Christina Ravn Gade
Bøvling-Hallen fastholder lørdagens borgermøde, hvor der bliver orienteret om hallens renoveringsplaner. Til gengæld er hallens kunstmesse i oktober aflyst.
Annonce

Bøvling: Det vrimler med aflysninger i denne tid som følge af udviklingen i coronasmitten, og nu melder Bøvling-Hallen sig også i rækken af aflysninger: Den planlagte kunstmesse i weekenden den 10.-11. oktober er aflyst.

Bøvling-Hallen havde premiere på kunstmessen sidste år, hvor 10 kunstnere med tilknytning til Bøvling-området udstillede.

- I år havde vi tilslutning af hele 21 kunstnere, så det er jo en flot fremgang. Jeg tror såmænd godt, at kunstnerne ville komme med de foranstaltninger, vi kunne lave for at gøre det trygt i forhold til faren for coronasmitte. Men vi var i tvivl om, hvorvidt publikum havde lyst til at komme, så derfor gav det mest mening at aflyse messen, siger Bøvling-Hallens inspektør, Bent Lyhne.


Vi var i tvivl om, hvorvidt publikum havde lyst til at komme, så derfor gav det mest mening at aflyse kunstmessen.

Bent Lyhne, inspektør i Bøvling-Hallen


Der bliver en kunstmesse næste efterår i Bøvling-Hallen, og her vil de kunstnere, der havde meldt sig som deltagere i år, have fortrinsret til en stand.

Til gengæld har Bøvling-Hallen valgt at fastholde orienteringsmødet lørdag den 26. september kl. 10. Her vil blandt andre hallens formand Karsten Sønderskov redegøre for hallens renoveringsplaner.

- Ved et indendørs arrangement med siddende gæster må vi være op til 500, og så mange kommer der nok ikke, siger Bent Lyhne med et glimt i øjet.

Annonce

Formand løfter sløret

Bøvling-Hallens oprindelige renoveringsplaner til omkring seks millioner kroner er blevet barberet ned til cirka det halve. Til gengæld er finansieringen nu så meget på plads, at renoveringen kan sættes i gang. Seneste bidrag er 800.000 kroner fra Lemvig Kommune.

- Formanden vil løfte sløret for, hvad der skal laves af ændringer i hallen, siger Bent Lyhne.

Hallens springgrav er ikke længere så ofte udlejet, og det hænger blandt andet sammen med, at gymnasterne ikke kan få nok tilløb. Det laver man om på ved at vende rundt på tingene, så den almindelige hal og springgraven kommer til at hænge sammen.

Desuden skal motionsrummet flyttes for at give plads til et køkken, der kan servicere hallens nye festlokale.

Der er lokalt samlet 479.000 kroner ind til renoveringen, og samtidig har lokale tegnet sig for hele 3200 frivillige arbejdstimer i projektet. Bøvling-Hallen lægger selv 500.000 kroner i projektet, og Bøvling Ungdomsforening og LAG-midlerne bidrager med henholdsvis 250.000 og 200.000 kroner.

Annonce

Tre store arrangementer

Mette Gransgaard er projektmedarbejder i Bøvling-Hallen, og hun oplyser, at hallen foreløbig holder fast i tre store arrangementer, der skal være i Bøvling-Hallen i begyndelsen af det nye år.

Det er en kaninudstilling i januar, en bogmesse i februar og et vikingemarked i marts.

- Tirsdag den 29. september fortsætter vi vores foredragsserie "Alle har en historie", hvor det denne gang er Erling Bech Poulsen, der er foredragsholder. Det foredrag afvikles som planlagt, siger Mette Gransgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce