Annonce
Lemvig

Bøvlingbjerg vil være bedste landsby

Bøvlingbjerg har flere kunstnere og virksomheder, der er med til at skabe en sammenhængskraft i byen. Her er det glaskunstneren Agnethe Maagaard. Arkivfoto:
Bøvlingbjerg er på listen over de 13 landsbysamfund fra hele Region Midtjylland, der skal kæmpe om Landsbyprisen 2020
Annonce

Bøvlingbjerg: I slutningen af maj vil Region Midtjylland for 12. gang uddele Landsbyprisen, og antallet af landsbyer, som kandiderer til prisen er større end nogensinde. I alt 13 landsbysamfund fordelt over hele regionen skal således slås om den attraktive pris.

Som eneste landsby i Lemvig Kommune forsøger Bøvlingbjerg at komme i spil om prisen på 150.000 kroner. Byen er indstillet på grund af stor foretagsomhed i lokale borgergrupper, foreninger, virksomheder, butikker og kunstnere. Tidligere var Bøvlingbjerg på grund af to forskellige kirkesamfund delt i to, men i dag fremstår den som samlet by, hvor alle deltager i de mange sports- og kulturtilbud på tværs af alder, køn og baggrund. Borgerne kæmper for at bevare byens sundhedshus og samarbejder med de nærliggende landsbyer om tiltrækning af for eksempel nye læger. Gennem foreningen ”7650 Bolig Aps” opkøber og renoverer borgerne gamle huse, som ikke kan sælges. Lokale håndværkere og frivillige står for renovering og vedligeholdelse

Det er dog et skarpt felt, som Bøvlingbjerg er oppe mod, men allerede mandag 27. januar får man en fornemmelse af, hvor tungtvejende Bøvlingbjerg ligger i feltet, for da bliver kandidatfeltet skåret ned til fem. I løbet af marts vil dommerpanelet så indstille, hvem der bør have Landsbyprisen 2020, men det er Regionsrådet, som efter indstilling fra udvalget for regional udvikling endeligt beslutter, hvem vinderen er. Dommerpanelet er sammensat af eksperter, som er hentet uden for regionen.

Idom-Råsted i Holstebro Kommune vandt hovedprisen sidste år og dermed 150.000 kroner til videre udvikling af lokalsamfundet.

Landsbyprisen

Landsbyprisen tildeles efter følgende syv kriterier, som skal være helt eller delvist opfyldt for at komme i betragtning.

Landsbyens fysiske miljø er attraktivt, og der er god adgang til natur.

Landsbyen arbejder med indsatser og aktiviteter der understøtter en bæredygtig udvikling.

Landsbyens udvikling tager udgangspunkt i de særlige stedbundne ressourcer og potentialer.

Landsbyens borgere, foreninger og erhvervsliv har inden for de seneste tre-fem år medvirket aktivt til at planlægge landsbyens og områdets udvikling.

Landsbyen har udsyn og deltager i samarbejder og netværk, eksempelvis om fælles projekter, faciliteter og arrangementer.

Landsbyen har aktive fællesskaber og frivillige, som understøtter et godt og inddragende socialt og kulturelt miljø.

Generel vurdering af landsbyen og dens udviklingsaktiviteter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce