Annonce
Læserbrev

B & O. Undergangsstemning på generalforsamling

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Debat: Der var en trykket stemning ved B&Os generalforsamling i Struer den 21. august. Det sidste finansår har været et af de ringeste nogensinde, og bestyrelsesformandens rapport bestod mestendels i undskyldninger og løfter om, at forbedringer er lige om hjørnet. Det har vi hørt på hvert år i de cirka ti år, jeg har været med.

Man prøver tilsyneladende at stable en ny fortælling om kommende succes på benene hvert år, men det er en udpræget taberføljeton.

De cirka 200 fremmødte – hovedsageligt seniorer - tog tålmodigt imod årsberetningen, men klappede højlydt, da der endelig var kritiske indlæg fra salen.

Fornyligt kunne man i TV2 nyhederne opleve afdøde Lars Larsen virke som mæcen for nye iværksættere. Hans råd viste sig at virke til fulde.

I det regi får man får indtryk af, at primært B&Os bestyrelse men også direktionen er på Herrens mark og slet ikke ved, hvad de vil. På den ene side vil de gerne bevare et ældgammelt brand, som nok må regnes for outdated, samtidig med at man vil tjene penge. Begge dele mislykkes, fordi man – på trods af at hævde det modsatte - ikke lytter til sine kunder og åbenbart ikke evner at tilpasse sig markedet hurtigt nok. Man har således en lagerkapacitet af overproduktion stående til cirka 500 millioner. En del af det er tilbagesendte produkter fra forhandlernettet. Og som en indlægsholder sagde, så har man svært ved at følge med udviklingen på dette hidsige elektroniske udviklingsområde. Mange langt billigere mærker er længere fremme i skoene til en tiendedel af prisen. Der skal meget velstand og brand-ivrig lidenskab til for at ændre på det forhold ved køb.

Den meget modne bestyrelse skulle efter min mening helt skiftes ud. Formanden Ole Andersen er i forvejen belastet af sin afgang fra Danske Bank for manglende tilsyn med hvidvaskning, men han får jo knap en million om året i honorar og de menige medlemmer af bestyrelsen 1/3 hver, så man holder ved. Der kom godt nok tre nye i bestyrelsen, men der skal helt andre boller af innovation, vovemod og drive til for at få B&O til at lykkes.

Kineserne vil åbenbart ikke købe B&O. Lars Larsen er desværre død. Mange andre iværksættere holder sig sikkert væk, fordi de ved, at B&O er en dyne af selvoptagethed, som ikke er til at slå i. Man ligger som man har redt og det vil man åbenbart ikke lave om på. Som en Albert Arnesen i Matador lever man på en illusion om, at nedgange blot er noget midlertidigt, Man kunne lære af Albert Arnesen. Dødsdansen er godt i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Lemvig

Kirke var til salg i seks dage

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce