Annonce
Erhverv

B&O-gården kan være tæt på et salg - planerne for, hvad den skal bruges til, er i hvert fald på plads

Nyt liv kan måske være på vej til Bang & Olufsens tidligere hovedsæde i Struer, som aktuelt står tomt. Arkivfoto: Morten Stricker
Bang & Olufsens "ikoniske" bygning i Struer, som tidligere har været hovedsæde for virksomheden, ender nu måske som et stort, nyt erhvervscenter.

Struer: Det er nu mere end to år siden, Bang & Olufsen satte sit tidligere domicil i Struer også kaldet "gården" til salg for den nette sum af 26,5 millioner kroner.

For de mange millioner får man, hvis man ser på det rent pladsmæssigt 5.131 kvadratmeter fordelt på 3.396 kvadratmeter kontor og 1.735 kvadratmeter kælder.

Endnu har ingen bidt på krogen. Til salg-annoncen er i hvert fald stadig online. Dette kan dog være på vej til at ændre sig.

Annonce

- Vi kigger ind i det, men skal også have enderne til at nå sammen, siger Thomas Kristoffersen lidt forsigtigt til at begynde med.

Han er daglig leder af MTJ Ejendomsinvest, der holder til i Silkeborg, men tidligere har været engageret i Struer, hvor virksomheden har ejet bygningerne, Businesspark Struer holder til i.

- Vi er interesserede i bygningen, fortæller Thomas Kristoffersen og fortsætter:

- Vi har snakket til og fra i en lang periode, men den er stor og ved at være gammel, så der skal bruges en del for at få det til at hænge sammen.

Kursus- og konferencecenter

Omvendt er det bare en ikonisk bygning, som Thomas Kristoffersen udtrykker det, og det er også derfor, MTJ Ejendomsinvest kigger på den.


Der er ingen tvivl om, at vi også er skeptiske i forhold til at engagere os så hårdt i Struer. Det er ikke noget erhvervscentrum, så kan vi virkelig sætte et erhvervscenter i gang?

Thomas Kristoffersen, daglig leder, MTJ Ejendomsinvest


Ideen er at bruge de mange kvadratmeter til kontorudlejning  og så et kursus- og konferencecenter i resten.

- Der er rigtig fint med store aulaer og store lokaler, og vi forestiller os, at dét godt kunne være til kursus og konference, siger Thomas Kristoffersen.

Hertil ville det være optimalt med værelser til overnatning, men det er måske lige en stor nok mundfuld i første omgang, hvis man spørger de interesserede købere.

- Vi skal nok lige have det kørt i gang først, forklarer Thomas Kristoffersen, som aktuelt er meget interesseret i, om der vil være opbakning til et sådan projekt fra Struers erhvervsliv.

- Vi vil trække folk til udefra, men der skal være opbakning lokalt, hvis det skal kunne lade sig gøre, siger han.

Annonce

Gang i bygningen

MTJ Ejendomsinvest er interesserede i at høre, om virksomheden er den eneste, som synes, at netop dette mangler i lokalområdet.

- Havde det været i Aarhus, havde den været i gang for lang tid siden. Så havde den ikke stået tom, siger Thomas Kristoffersen:

- Jeg tror bare, at historien og selve bygningen godt kan være med til at trække noget i sig selv, og så skal man jo kunne drive den rigtigt for at få det til at køre.

Sidstnævnte gør MTJ Ejendomsinvest sig i.

Sådan så der ud, da avisen tilbage i 2019 fik en rundtur i det nu tidligere B&O-domicil. Arkivfoto: Morten Stricker

- Vi plejer at være relativt gode til at få gang i bygninger og få dem til at give omsætning og afkast. Det er jo det, vi gør i, fortæller Thomas Kristoffersen.

Tænker man i tid, skal det ifølge ham falde på plads hen over efteråret, ellers gør det det nok ikke.

- Vi er tættere på, end vi har været, og det kunne være rigtig godt, hvis kommunen nu kom ind som første kunde og var med til at få gang i bygningen, siger Thomas Kristoffersen:

- Vi har haft dialogen med dem, men ikke fået lavet en endelig aftale.

Annonce

Er også skeptiske

Struer Kommunes kommunaldirektør, Jesper Thyrring Møller, bekræfter gerne dialogen.

- Vi er interesseret i aktivitet overalt i kommunen, også på gården, så det ville være fantastisk, hvis det lykkes, siger han.

Hvad angår flere kvadratmeter, er det dog ikke lige det, kommunaldirektøren står og mangler.

Han kan dog se muligheder i at bruge flere af de faciliteter, som kunne være i forbindelse med et kursus- og konferencecenter.

Masser af kontorplads er der også i den ikoniske gård i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker

MTJ Ejendomsinvest forestiller sig, at det er etablerede virksomheder, de skal have ind som lejere i det måske kommende erhvervscenter.

- Businessparken gør det rigtig godt med startup-virksomheder, og når de så er kommet rigtig godt i gang, er det ovre i gården, de skal være i stedet, siger Thomas Kristoffersen.

Før alt dette kan ende som virkelighed, mangler han dog også lige svar på de sidste undersøgelser af, hvor dyrt det bliver at få selve bygningen gjort klar til projektet.

Det handler mest om vedligehold, da man gerne vil bevare bygningen mest muligt, som den er.

- Der er ingen tvivl om, at vi også er skeptiske i forhold til at engagere os så hårdt i Struer. Det er ikke noget erhvervscentrum, så kan vi virkelig sætte et erhvervscenter i gang?

Thomas Kristoffersen søger stadig det endelige svar.


Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce