Annonce
Erhverv

B&O-guld: Betalte 75.000 kroner for 'gammel' grammofon - nu kan den sælges for det dobbelte, vurderer ekspert

De 95 styk limited edition fabriksrenoverede Beogram 4000-grammofoner, der blev sat til salg tidligere i år, er eftertragtede blandt samlere i ind- og udland. Så meget, at efterspørgslen allerede har doblet prisen for et eksemplar, vurderer Morten Kristensen, Expert Bremdal Radio. Foto: Bang Olufsen
95 entusiaster betalte i begyndelsen af året en betragteligt sum for at eje et styk nyrenoveret og opgraderet B&O-grammofon - nu kan grammofonerne formentlig sælges til det dobbelte, vurderer ekspert.

Struer: Vild pris for en snart 50 år gammel grammofon  - eller en god investering?

Mest det sidste, hvis man spørger Morten Kristensen, der driver Expert Bremdal Radio & TV, der blandt andet er autoriseret forhandler af den lokale elektronikproducents produkter.

I slipstrømmen på det første kvartalregnskab i 13 år, hvor B&O tjener penge og blandt andet har forøget omsætningen med 44 procent, så kan Morten Kristensen bekræfte at der skam også er rift om de gamle ikoniske produkter fra virksomheder.

Annonce

Køberne er der

I fjor markerede B&O sit 95 års jubilæum ved blandt andet at opkøbe, renovere og opdatere 95 styk Beogram 400X-grammofoner. De blev alle sat til salg i begyndelsen af 2021.

Grammofonen blev designet i 1972 af Jacob Jensen med målet om at skabe en tidløs pladespiller. Pladespilleren var dengang en revolution med elektronisk betjening og tangential pick-up arm.

Grammofonerne blev i fjor repareret og nurset af ansatte i værkstedet i kælderen under fabrik 3 og blev sat til salg for 75.000 kroner stykket.

Grammofonerne blev revet væk af købere fra ind- og udland.

Jeg er sikker på, at B&O ikke tjener en krone på salget af grammofonerne. Til gengæld er der sendt et stærkt signal om, at man ved, hvor man kommer fra, og at man både er stolt af og sætter en ære i at forvalte selskabets arv.

Morten Kristensen, ejer, Bremdal Radio & TV, Struer

En af køberne satte sin grammofon til salg på Den Blå Avis allerede inden vedkommende havde fået den leveret. Til 130.000 kroner. Og interessen for at eje en af de 95 grammofoner er stadig brandvarm.

- Jeg ved ikke konkret, om grammofonen fra Den Blå Avis blev solgt for det ønskede beløb. Min fornemmelse er, at den blev solgt. Den var i hvert fald kun til salg i meget kort tid. Jeg har kontakt til flere kunder, der har sagt til mig, at prisen ikke er afgørende, hvis de skulle få muligheden for at købe en af de 95 limited edition-grammofoner af mig, siger Morten Kristensen.

Så en fordobling af prisen er ikke urealistisk?

- Nej, det tror jeg ikke.

Annonce

- Et stærkt signal

Morten Kristensen er dog overbevist om, at langt fleste af dem, der tidligere på året var så heldige at købe en af de 95 brandvarme grammofoner, ikke går i salgstanker. I stedet nyder de at eje et stykke opdateret og yderst begrænset B&O-historie.

- Det er lidt som samlere af sjældne Ferrarier eller Lamborghinier. Når muligheden er der, så er det med at slå til.

Recreated Classics

B&Os opgraderingssæt til Beogram 4000-serien, der omfatter modelnumrene 4000, 4002, 6000 og 4004, sættes til salg i denne måned.

Sættet omfatter blandt andet nye kabler og træpaneler i eg, en RIAA forstærker, der gør det muligt at forbinde pladespilleren til en moderne højttaler, ligesom dele af pladespilleren udskiftes og nymales.

B&O betegner opgraderingen som en fremtidssikring af en investering for ejerne. Hvert sæt koster 5000 Euro

Både som forhandler og entusiast, så varmer det Morten Kristensens hjerte at se B&O forvalte sin arv på denne måde.

- Jeg er sikker på, at B&O ikke tjener en krone på salget af grammofonerne. Til gengæld er der sendt et stærkt signal om, at man ved, hvor man kommer fra, og at man både er stolt af og sætter en ære i at forvalte selskabets arv, siger Morten Kristensen.

For kort tid siden lancerede B&O så muligheden for, at alle andre ejere af en Beogram 4000-serie grammofon kan købe sig til en opdatering som den, de 95 grammofoner fik i fjor. Også her er mange entusiaster klar til at skele mere til deres passion end deres kontoudtog.

I øjeblikket er der nemlig lang ventetid på at få en af de eftertragtede opdateringer, fortæller Morten Kristensen. Trods en pris på knapt 38.000 kroner.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce