Holstebro

Babybrunch i lille by blev stor succes: Måtte lukke for tilmeldinger

Babybrunchen er en mulighed for forældrene til at komme uden for mødregruppen, dele erfaringer og lade sig inspirere af andre forældre, mener Amanda Lauridsen. Foto: Johan Gadegaard

Amanda Lauridsen fra Borbjerg har taget teten til at starte babybrunch op i Borbjerg. Onsdag var første gang - og det var med så mange tilmeldinger, at initiativtageren blev nødt til at oprette venteliste.

Borbjerg: Lortebleer og babygylp er der ikke mange af i Borbjerg-Hvam Kultur- og Fritidscenter. Men onsdag formiddag er de tilladt i centerets multisal, hvor cirka 40 mødre, både fra og uden for lokalområdet, er mødt op til snak og mad, mens et virvar af barnevogne står parkerede i området udenfor. Det er første gang, at forældrene mødes i centeret, og det er meget tvivlsomt, at det også er den sidste, fortæller Amanda Madsen Lauridsen, der er initiativtager til babybrunchen.

- Vi havde jo snakket om, at hvis der kom 15, så ville det være en stor succes. Men vi blev nødt til at lukke for tilmeldingen og sætte folk på venteliste, da vi fredag havde 40 tilmeldinger, siger 29-årige Amanda Madsen Lauridsen, der er mor til Magnus på fire måneder.

Det er ikke første gang, at en brunch for nybagte og kommende forældre har samlet uventet høje deltagertal. I september var det mødrebrunch på Restaurant Sprød i Holstebro, der tog fart, og Amanda Lauridsen lægger da heller ikke skjul på, at det klart har været en inspiration for det nye initiativ, som Borbjerg-Hvam Kultur- og Fritidscenter leverer lokale og mad til.

- Der er bare lidt langt ind til Holstebro, når man bor herude, og så er det også min oplevelse, at det er lidt bøvlet at være på restaurant eller café med sin baby, i forhold til om man må amme og så videre. Så på den her måde kan man få lidt af cafélivet, men på babyens præmisser, siger initiativtageren.

For Else Winther fra Borbjerg, der forventer at føde sin baby inden for to uger, er babybrunchen et naturligt sted at starte nye, langvarige bekendtskaber.

- Det er bare et rigtigt godt initiativ, og det er fedt, at man starter med at lære nogle folk at kende allerede nu, som man kommer til at møde igen og igen - for eksempel i dagplejen eller i børnehaven, siger hun.

Alle er velkomne til arrangementerne, som Amanda Lauridsen meget bevidst har kaldt for babybrunch - og ikke mødrebrunch.

- Er man far, er man altså også velkommen - selvom det ikke lige ser sådan ud i dag, siger hun med et grin og kigger ud over bordene, hvor ikke en eneste mand er at finde i menneskemængden. I hvert fald ikke en eneste fuldvoksen mand.

...så er det også min oplevelse, at det er lidt bøvlet at være på restaurant eller café med sin baby, i forhold til, om man må amme og så videre. Så på den her måde kan man få lidt af cafélivet, men på babyens præmisser

Amanda Madsen Lauridsen, initiativtager til babybrunch i Borbjerg
En af fordelene ved at holde babybrunchen i Kultur- og Fritidscentret er, at ingen kigger skævt til, at man pusler, ammer eller skifter ble på sin baby. Alt er tilladt, fortæller initiativtager. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Annonce