Annonce
Sport

Badminton-formand om Langhøj-straf: Vi har aldrig haft en lignende sag

Det er endnu uvist, om Langhøj vil stille op med et slagkraftigt badmintonhold næste sæson. Foto: Johan Gadegaard
Der var ikke nogen "acceptabel årsag" til at Langhøj meldte afbud til den sidste ligakvalifikationskamp. - Vi har nogle regler og en struktur, der skal værnes om, lyder det fra formanden for holdturneringsudvalget.
Annonce

Langhøj: Det er ikke en type sag, som udvalgsformanden ofte skal forholde sig til.

- Vi har aldrig haft en lignende sag, hvor et hold har meldt afbud til en holdturneringskamp tre dage før, de skulle spille den på det her niveau, siger Tore Vilhelmsen, som er formand for holdturneringsudvalget i Badminton Danmark.

Det er det udvalg, som har vurderet hvilken sanktion, der skulle benyttes overfor Langhøj, da de meldte afbud til den sidste kamp i ligakvalifikationsspillet mod Lillerød.

Det blev til en bødestraf på 3000 kroner, og så blev holdets andethold taberdømt i nedrykningsspillet i 3. division, hvor de lørdag skulle have mødt Roskilde. Til stor frustration for holdejer Jørgen Søvndal, som havde svært ved at forstå, hvorfor det skulle gå ud over andetholdet

- Vi har vurderet, at der ikke er en acceptabel årsag bag udeblivelsen. Hvis man har afbud fra sine spillere på førsteholdet, så må man trække dem fra andetholdet op. Det kunne jo ske, at de ville sætte deres førsteholdsspillere til at spille kampen for andetholdet, og det ville ikke være retfærdigt overfor modstanderen, siger Tore Vilhelmsen, som samtidig påpeger, at der er meldt afbud hele tre dage før, og at der ikke er tale om noget force majeure, som kunne have gjort afbuddet acceptabelt.

Annonce

En anden sag

Jørgen Søvndal har efter eget udsagn ikke tænkt sig at benytte førsteholdsspillerne i kampen, og så er han stærkt utilfreds med at Gentofte i fire kampe har stillet op og manglet en spiller på holdet. Forskelsbehandling kalder holdejeren det.

- Vi kan ikke dømme efter, hvad han har tænkt sig. Hvis nu der står nogle førsteholdsspillere i kampen på lørdag, så har vi jo balladen. Med hensyn til Gentofte, så mener jeg slet ikke, at det er sammenligneligt. Det er en helt anden paragraf og en anden bestemmelse, men det er dog noget, som vi arbejder på at undgå, kommer til at ske i de kommende sæsoner, sige Tore Vilhelmsen.

Hvad angår Jørgen Søvndals udmelding om, at han overvejer at trække holdet, så synes udvalgsformanden at det ville være ærgerligt.

- Jeg håber jo aldrig, at noget hold trækker sig, om det er Langhøj eller et andet er sådan set underordnet. Men jeg synes, at det er et flot og spændende projekt, så jeg håber selvfølgelig, vi får dem at se igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce