Annonce
Erhverv

Bager Max mærker corona-krisen i butikken: - Jeg vil hellere selv gå op i tid end fyre nogen

Kunderne står ikke så tæt, som de plejer hos Bager Max, hvor indehaver Jesper Sander tydeligt kan se, at corona-krisen har gjort sit indtog. Foto: Ninna Pirchert
Det er langt de færreste, som kan se sig fri fra at være påvirket af corona-krisen. Det gælder også hos Bager Max, hvor indehaver Jesper Sander og resten af butikken gennemlever nogle hårde dage, men samtidigt er taknemlig.
Annonce

Holstebro: De har taget deres forholdsregler.

Folk skal så vidt muligt holde afstand, og derfor må der maksimalt være fem kunder i butikken på samme tid.

Det er dog slet ikke et problem, som Jesper Sander behøves at forholde sig særligt ofte til i øjeblikket, når han tager et kig omme bag disken.

- Vi kan godt mærke, at der ikke er lige så meget aktivitet. Vi mangler cirka 30 procent af den omsætning, som vi normalt har i disse dage, siger Jesper Sander

Flere af medarbejderne er sendt på ferie, og hvor der på sådan en normal onsdag plejer at være otte i aktion i butikken, er der nu cirka halvdelen.

Det er både for at minimere smittefaren, men også for at imødekomme den efterspørgsel, som har fået et nøk nedad på grund af omstændighederne.

For én ting er de private kunder, som fravælger turen forbi bageren for at tage noget med hjem til kaffen, men situationen har også tvunget de lokale erhvervsdrivende til at købe mindre.

Eksempelvis leverer Bager Max brød til Slagter Lange, når slagteren har mad ud af huset, men det er der i sagens natur ikke meget af i øjeblikket, og også flere andre virksomheder har været nødsaget til at mindske handlen.

- Man bliver rørt, og det er mindst lige så meget på vegne af de virksomheder, som ringer. Alle er påvirket af det her, og jeg er bare taknemmelig for, at vi kan holde åbent, siger Jesper Sander.

Annonce

Man slås

Han forventer, at bagerbutikken kan holde sig kørende, for selvom der er nedgang, så er der stadig støtte. Han har heller ikke fyret nogen endnu.

- Så vil jeg hellere selv gå op i tid. Jeg vil gøre alt for, at det her ikke kommer til at gå ud over mine medarbejdere, siger han.

Han har haft butikken i 23 år, og han har aldrig prøvet noget lignende. Det, der kommer tættest på, var dengang, der blev konstateret skadedyr i forbindelse med et fjernlager, men heller ikke det er sammenligneligt.

Især fordi ingen kender varigheden.

- Jeg tror, at folk har svært ved at forstå, hvor meget man skal slås, når det er ens egen forretning. Det er vildt det her, og man kan ikke se en ende på det lige nu, siger Jesper Sander.

Bageren har dog også gjort et nyt tiltag, så der kan ryge flere varer over disken. Der har været mulighed for at købe trøffeldej, som et børneaktivitetstilbud.

- Det er en lille ting, og vi vil se, om vi kan gøre noget lignende, men vi skal heller ikke for langt fra konceptet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce