Annonce
Holstebro

Banedanmark: Ungdomsboliger tæt på jernbanen kan give problemer

Banedanmark mener ikke, det er optimalt med 23 ungdomsboliger blot 11 meter fra de nærmeste skinner, hvor tog kører forbi. Vem Byg, der står for projektet er dog slet ikke bekymret: Det har vi styr på. Ill.: Wullum-Pasgaard
Banedanmark frygter problemer med især vibrationer, når 23 nye ungdomsboliger skal ligge blot 11 meter fra, hvor tog kører forbi, og foreslår flere målinger og ekstra krav. Vem Byg er dog ikke bekymret.
Annonce

HOLSTEBRO: Mange har rost planerne om at ombygge den gamle godsterminal ved Stationsvej til 23 ungdomsboliger. Men Banedanmark, der ejer baneskinnerne, er ikke begejstret.

Området med godsbygningen ligger blot seks meter fra det nærmeste spor, og de nærmeste tog vil køre forbi blot 11 meter fra de kommende ungdomsboliger.

"Placeringen af boliger så tæt på jernbanen er ikke optimal," skriver Banedanmark i forbindelse med, at lokalplanen har været i høring.

Banedanmark - og dermed staten - har dog valgt ikke at sende en indsigelse mod lokalplanen, men selskabet er bekymret for støj - og især vibrationer ind i boligerne fra tog, som kører forbi. Samtidig understreger Banedanmark, at de ikke vil være forpligtet til at dæmpe støj eller vibrationer, hvis der skulle vise sig at blive problemer.

Før lokalplanen blev sendt i høring har støjberegninger vist, at støjgrænser kan overholdes, men også at der kan blive problemer med vibrationer. Banedanmark mener, at overholdelse af disse krav skal gøres bindende - og anbefaler, at der foretages måling af vibrationer i bygningen, før lokalplanen bliver vedtaget.

For Jonas Koldsø fra Vem Byg bliver en af de større udfordringer at få fjernet flere lag gammel graffiti på mursten ud mod skinneområdet. Foto: Jens Kirk
Annonce

Slet ikke bekymret

Jonas Koldsø, der er medejer af Vem Byg, og som vil bygge de 23 ungdomsboliger, er dog ikke bekymret for problemer med hverken støj eller vibrationer.

- Det er der fuldstændig styr på. Netop vibrationer fra tog var det første, vi undersøgte, inden vi gik igang. Det bliver der taget højde for på den måde, som de nye boliger bliver en ny hævet konstruktion, inde i den gamle godsbygning, siger Jonas Koldsø.

Det er arkitektfirmaet Wullum Pasgaard, som tegner ombygningen.

- Den største udfordring bliver at få fjernet flere lag af graffiti bag på bygningen, siger Jonas Koldsø.

Banedanmark er også bekymret at nye slyngplanter på hegnet bag godsbygningen vil sprede sig ud over banelegemet. Og at kronen på nye træer vil række ud over skinneområdet.

- Så må vi jo beholde den beplantning, der er i forvejen, siger Jonas Koldsø.

Foreningen By og Land har også sendt en kommentar til lokalplanen. Dog i en hel anden retning og med et forslag om, at de nye boliger ikke kun bliver for unge - men også for ældre borgere.

- Vi har valgt at satse på ungdomsboliger, fordi der er behov for det, siger Jonas Koldsø, som gerne vil igang med at bygge så hurtigt som muligt.

- Jeg håber, vi kan gå i gang allerede i år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce