Annonce
Holstebro

Bankdirektør: De sorte skyer er blevet lysegrå

Rosévin hører til sommeren til. Og turismesæsonen på Vestkysten ser nu langt bedre ud end frygtet. Det påvirker økonomien positivt. Også i Vestjysk Bank. Foto: Johan Gadegaard
Vestjysk Bank har opjusteret forventningerne til første halvdel af 2020. Coronaulykkerne er indtil videre beskedne i Nordvestjylland. I den nærmeste fremtid bliver det afgørende, hvordan det går med eksporten, landbruget og arbejdsløsheden.
Annonce

Holstebro/Lemvig: Coronakrisen og konsekvenserne har været det alt overskyggende i dansk økonomi siden starten af marts.

- Vi så ind i nogle meget sorte skyer i marts. Vi vidste ikke, hvor hårdt det ville ramme os. Det hele var meget usikkert. Nu er skyerne mere lysegrå, og vi har ikke set de store coronaulykker blandt vores kunder, lyder vurderingen fra Vestjysk Banks administrerende direktør Jan Ulsø Madsen godt fire måneder efter, at corona-virussen for alvor lammede Danmark.

Banken er ved at lægge sidste hånd på halvårsregnskabet, der offentliggøres i august. Og det bliver uden bulder og brag og store nedskæringer. Allerede tidligere på måneden valgte Vestjysk Bank at udsende en selskabsmeddelelse om, at banken opjusterer forventningerne for hele 2020.


Vi så ind i nogle meget sorte skyer i marts. Vi vidste ikke, hvor hårdt det ville ramme os. Det hele var meget usikkert. Nu er skyerne mere lysegrå, og vi har ikke set de store coronaulykker blandt vores kunder

Jan Ulsø Madsen, bankdirektør Vestjysk Bank


Vestjysk Bank forventer nu et resultat efter skat i størrelsesordenen 200 til 260 millioner kroner for hele 2020. Tidligere var forventningen et resultat i intervallet 160 til 240 millioner kroner.

Annonce

Turismen reddet

De positive tendenser skyldes, at det vestjyske område ikke har så mange hotel- og eventvirksomheder. Landbruget, der tidligere har været bankens store smertensbarn, bidrager også positivt på grund af gode afregningspriser.

- Turismen fylder også meget i vores område, og her er meldingen, at der er rigtig mange turister og godt gang i aktiviteterne. Om forretninger og bureauer får det hele hjem, ved jeg ikke, men katastrofen er undgået, og det ser meget fornuftigt ud, siger Jan Ulsø Madsen.

Selv om det første halvår af 2020 ser langt bedre ud end forventet, er det ikke ensbetydende med, at resten af året er stabilt og uden udfordringer.

Langt fra.

- Vi holder meget øje med eksportvirksomhederne. Hvordan vil det gå dem i efteråret, hvis ordrebogen svinder ind.  Landbruget er også en faktor, og vi ser med bekymring på udviklingen på de tyske slagterier. Vi ved heller ikke, hvordan arbejdsløsheden vil udvikle sig, når det er slut med lønkompensationen. Det vil også ramme vores private kunder, hvis arbejdsløsheden stiger markant, siger Jan Ulsø Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce