Annonce
Lemvig

Tyskerne mangler: Feriehusudlejeres håb om åbne grænser blev skudt ned

Feriehusene står stort set tomme, fordi tyskerne ikke har mulighed for at komme. Kun et fåtal af dem er lejet ud til danskere her i påsken. Arkivfoto
Et meget stort antal tyskere mangler i sommerhusene, fordi de ikke må komme, og det giver masser af arbejde og nul kroner

Harboøre: Hos feriehuslejer Steen Jørgensen håbede indehaveren mandag eftermiddag på, at lukningen af de danske grænser ikke forlænges, da det ville betyde en ny byge af annulleringer af bestillinger af tyske gæster.

- Jeg håber da på det, men der er jo en overvejende risiko for, at begge lande ikke åbner for grænsen allerede nu. Der er ellers mindre smitte i Tyskland end på Sjælland i tiden, men det fungerer nok ikke sådan, at tyskerne så får lov til at tage i sommerhus her, sagde Steen Jørgensen.

Men det spinkle håb forsvandt mandag aften, da grænse-lukningen blev forlænget fire uger.

Steen Jørgensens personale bruger masser af tid på annulleringer.

- Der er ikke meget arbejde ved, at folk booker, da det kører automatisk. Der er langt mere arbejde i forbindelse med en annullering. Men det er vi nødt til at gøre, og det betyder, at hverken jeg eller sommerhusejeren får en krone. Hen over påsken har vi haft 900 annulleringer, siger Steen Jørgensen.

Det tal stiger nu, hvor grænselukningen fortsætter, da 90 procent af markedet er tyske lejere.

- Vi har lejet ud til 50 danskere, som har villet i sommerhus i påsken, når de nu ikke kunne komme til andre ferier eller aktiviteter. Det er godt, men det rækker jo slet ikke. Det betyder, at egnen går glip af en meget stor omsætning, når så mange turister mangler i sommerhusene i området, siger Steen Jørgensen.

Han tager det indtil videre roligt.

- Jeg er så gammel i faget, at jeg mener, det er noget, der går over igen. Det spændende er så, hvad der sker på den anden side. Der er lidt gang i bookningen af sommerhuse senere på året, fordi der er danskere, der har erkendt, at det er i Danmark, de vil være i år. Det ville også være endnu værre, hvis det skete op til sommerferien, hvor rigtig mange sommerhuse ud af de små 600, vi har, er udlejet.

Hos Steen Jørgensen Feriehusudejning er personalet delt op i to hold, så man ikke risikerer, at alle medarbejdere bliver syge på samme tid.

- Vi bruger alle de forholdsregler, vi skal. Vi spritter for eksempel også nøgler af, og de lejere, der ikke vil ind til os, kan hente nøglen udendørs. Vi gør, hvad vi kan, for at lejerne kan føle sig sikre, siger Steen Jørgensen.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu håber Mette bare på godt sommervejr

Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce