Annonce
forside

Baroso kan ikke stoppe skepsis i SF-bagland

Selvom Danmark kan få euroforbeholdet med i finanspagt, så er der stadig skepsis i dele af SF's bagland.

Danmark bliver hverken underlagt sanktioner, straf eller andre nye forpligtigelser, hvis vi vælger at gå med i den nye europagt. Sådan lyder meldingen fra EU-kommissionsformand José Manuel Barroso.

Men det er ikke nok til endegyldigt at stoppe den skepsis over for finanspagten, som findes i dele af SF's bagland:

- Det ændrer ikke noget. Jeg har hele tiden vidst, at vi ville blive undtaget for sanktioner på grund af vores forbehold over for euroen, siger Peter Westermann, der er medlem af SF's landsledelse.

Han er blandt de tre ud af 18 medlemmer af regeringspartiets landsledelse, der i denne uge nægtede at stemme for SF formand og udenrigsminister Villy Søvndals EU-linje i spørgsmålet. Og det holder han fast ved.

Peter Westermann mener, at Danmark, uanset om der kommer sanktioner eller ej, er tvunget til at følge finanspagtens skrappe krav til den nationale økonomi.

- Hvis man tilslutter sig en aftale, forventes man at overholde den. Det vil nærmest være fejt at tilslutte sig en aftale med den begrundelse, at vi alligevel ikke bliver sanktioneret, hvis vi bryder den, siger Peter Westermann.

Han mener, at finanspagten vil være en forhindring for, at regeringen i Danmark fremover kan skabe job i krisetider ved at fremrykke eller øge de offentlige investeringer i eksempelvis veje eller nye skoler.

- Min bekymring er, at finanspagten gør det for svært at sætte gang i en økonomi, der er gået i stå. Vi har længe kritiseret den tidligere regering for at spare sig længere ned i krisen, siger Peter Westermann.

Medlem af landsledelsen Poul Overlund-Sørensen stemte også imod Villy Søvndals linje. Han kalder imidlertid Barosos udmelding for vigtige skridt i den rigtige retning, men mener det er for tidligt at tage endelig stilling:

- At vi på forhånd har fået skrevet sanktionsmulighederne ud åbner op for, at de europæiske lande kan have en forskelligartet politik. Men det er for tidligt at vurdere, hvor meget af de bureaukratiske greb om dansk finanspolitik, der fortsat er tilbage, siger Poul Overlund-Sørensen.

/ritzau/

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce