Annonce
Holstebro

Barsel sender Bredal i Folketinget

Marianne Bredal kan se frem til få omkring seks måneder i Folketinget som afløser for Thomas Danielsen, der holder barselsorlov. Arkivfoto.

- Det bliver et travlt efterår, siger Marianne Bredal (V), der skal afløse Thomas Danielsen (V) i Folketinget, mens han har barselsorlov. Ud over folketinget venter der et kommunalvalg, og så er der lige hendes kjolebutik.

Holstebro/Struer: Det stod ikke skrevet i kortene, at Marianne Bredal som tredje-suppleant pludselig skulle rydde kalenderen for at tage en tørn i Folketinget.

Men det skal hun.

- Jeg har ringet til Marianne og fortalt hende, at både første- og anden-suppleanten har takket nej til at tage min plads, mens jeg holder barselsorlov, fortæller Thomas Danielsen.

Så selv om de officielle papirer endnu ikke sendt til Bredal, så kan hun godt forberede sig på, at hun fra oktober også kan skrive folketingsmedlem på visitkortet.

Marianne Bredal glæder sig til opgaven:

- Jeg ved ikke, hvilke opgaver jeg får. Som udgangspunkt overtager jeg Thoma Danielsens - men gruppeledelsen kan selvfølgelig beslutte noget andet. Men der er ingen tvivl om, at eksempelvis på energiområdet ligger nogle sager i forhold til Maabjerg Energy Center, som jeg også brænder for, og som jeg gerne vil ind og kæmpe for, siger Marianne Bredal, der umiddelbart kan se frem til få omkring seks måneder i Folketinget.

Hjælp til butikken

Det er dog ikke uden problemer at blive folketingsmedlem med arbejdssted i København.

Ud over Folketinget skal Marianne Bredal også passe arbejdet som byrådsmedlem i Struer Kommune, ganske som hun driver Humlum Kjoleforretning.

- Jeg skal have fundet noget hjælp til butikken. Heldigvis har jeg ikke en valgkreds, som jeg skal passe, så jeg kan selv arbejde i butikken i weekenden.

Som om det ikke var nok, så kan Bredal også se frem til et efterår, der byder på et kommunalvalg, hvor hun genopstiller til byrådet:

- Man kunne nok finde et tidspunkt, hvor det passede bedre, og ja, det bliver et travlt efterår. Men så bliver der nok mere ro på et andet tidspunkt. Jeg glæder mig til opgaverne, siger Marianne Bredal, der ved sidste folketingsvalg stillede op i Holstebro-kredsen.

Efter valget meddelte hun kredsen, at hun ikke ønskede at genopstille efter to forgæves forsøg på at komme i Folketinget.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Holstebro

De droppede salg af træ, fordi ingen ringede - nu ringer telefonen pludselig igen: - Jeg har sagt nej til rigtig mange

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce