Annonce
Sport

Bavnehøj Hallens forbandelse brudt: Holstebro Håndbold kom på tavlen med sejr i København

Efter fire nederlag i de første fire ligakampe fik Holstebro Håndbold endeligt en sejr og kunne dermed også slette det nul i tabellen, som det mentalt betyder så meget at komme af med. Foto: Morten Stricker
Holstebro Håndbold viste moral og holdånd, og kæmpede sig til sæsonens første ligasejr på udebane mod holdets onde ånd, Ajax København. Og skulle også lige kæmpe sig forbi vilde fodboldfans og politiet, inden de kunne køre med bussen hjem.

København: Der har hvilet en forbandelse, når Pether Krautmeyer de seneste år har kommanderet sine spillere på bussen og har taget turen over Storebælt for at møde Ajax København i Bavnehøj Hallen.

Tre gange i træk, var det gået galt, da kvindeholdet stadigt hed TTH Holstebro. Men en løsrivelse, en omdøbning til Holstebro Håndbold og 60 nervøse minutter senere, lykkedes det endeligt. Onsdag aften fik Pether Krautmeyer endeligt den sejr, der var glippet så mange gange.

- Jeg er utroligt glad og stolt af de piger. Vi vidste, at det var en 50/50 kamp og vi var under pres, mest af alt fra os selv, fordi vi jo føler at vi er et bedre hold end Ajax, og selv om det bliver stresset, så bliver vi ved med at arbejde, fortæller cheftræneren.

Annonce

Sejren sender Holstebro Håndbold fra ligaens 14. og sidsteplads og op på ottendepladsen. Og vigtigst af alt, så fik holdet slettet det nul i tabellen, der stod ud for antallet af point, og som var begyndt at gå dem på.

- Det betyder alt, nu kan vi igen tage det roligt og kigge frem mod næste kamp, uden at have det nul hængende over hovedet på os, siger Pether Krautmeyer.

Holdet vandt

De vestjyske gæster var flere gange foran med både tre og fire mål, men hver gang fik Ajax København slidt sig tilbage i kampen. Men i sidste ende var det Holstebro der trak sig sejrrigt ud af nervekrigen.

Og den svenske cheftræner, han var stolt over den måde, kampen blev vundet på.

- Det var holdet, der vandt. Det var ikke en eller to stjerner, der tog sagen i egen hånd, men hele holdet, kollektivet, der sammen løftede opgaven. Alle bød ind, forklarer Pether Krautmeyer.

Kampen i tal

Ajax København - Holstebro Håndbold 22-24 (12-12)

Bambusa Kvindeligaen, 5. spillerunde

Stillinger undervejs: 1-3, 1-5, 4-5, 7-8, 9-12, 12-12, 14-14, 16-17, 19-20, 19-21, 22-23, 22-24.

Mål, HOH: Andrea West 5, Emilie Bastrup Bertelsen 5, Jenny Karlsson 4, Lærke Christensen 3, Camilla Pytlick 2, Maja Edling Lauritsen 2, Josefine Dragenberg 2, Sofie Østergaard 1.

Topscorer, Ajax: Stine Holm 4, Anna Grundtvig 4, Cecilie Specht 4.

Udvisninger: Ajax 1, HOH 3.

Tilskuere: 240 i Bavnehøj Hallen.

Bagspilleren Lærke Christensen har også kun ros til holdet over den måde, man fik tacklet den modgang, man mødte undervejs i kampen.

- Hvis man bare slår op i banen og giver op, så har man allerede tabt. Vi ville vinde og blev bare ved og fik to virkeligt tiltrængte point som belønning, siger Lærke Christensen.

Kampen bølgede så meget frem og tilbage, at der intet er at sige til, hvis træneren følte sig et år eller to ældre, da han onsdag aften satte sig på plads i bussen hjem, end da truppen tidligere på dagen havde sat kursen østpå. Men så er det godt, at der var en sejr at varme sig på.

- Det bliver en af de bedste busture hjem, jeg nogensinde har haft. Måske den bedste, siger Pether Krautmeyer.

Annonce

Fodboldfans og politi

Den intense bundkamp i Bavnehøj Hallen var ikke det eneste drama, Holstebro Håndbold løb ind i onsdag aften.

Efter kampen, da truppen begav sig ud mod den ventende bus, gik man lige ud i en større gruppe FC København-fans, der havde gang i både fyrværkeri og kanonslag. Og straks ankom også politiet, som dog accepterede forklaringen 'vi er fra Jylland' og lod holstebroerne fortsætte hjemad.

- Vi var rigtigt kommet til storbyen, det var lidt crazy. Men også sjovt og så havde vi da noget at tale om i bussen, fortæller Lærke Christensen med et stort grin.


Jeg er utroligt glad og stolt af de piger. Vi vidste, at det var en 50/50 kamp og vi var under pres, mest af alt fra os selv, fordi vi jo føler at vi er et bedre hold end Ajax, og selv om det bliver stresset, så bliver vi ved med at arbejde.

Pether Krautmeyer, cheftræner.
Annonce
Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Lemvig

Fiskedagen i Thyborøn er igen i år spredt ud på flere dage

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Lemvig For abonnenter

Udvalgsformand i Lemvig Kommune: Savner en debat om sygeplejerskernes arbejdsvilkår

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

HB deltog flittigt i en regnfyldt målfest, og to af klubbens koryfæer fik sig en snak

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

Lemvig For abonnenter

Måske får de en tredje stemmeseddel i Thyborøn: Menighedsrådsvalg bliver senest afgjort sammen med byrådsvalget

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Lemvig

Aamøllen på Remmerstrand: Mangler en rig onkel med de sidste 300.000 kroner

Annonce