Annonce
Holstebro

Beboere mister nattevagt, men får én hotline og to besøg: Trine har fået nok - hun flytter

Trine Eriksen Drejer bor på Fredericiagade og lider af angst og har det ofte svært om natten. Hun og de andre beboere har været vant til at have en såkaldt rådighedsvagt - hvilket er én person fra det faste personale, som sover på bostedet om natten og kan vækkes, hvis en beboer har brug for hjælp. Foto: Johan Gadegaard
Holstebro Kommune skruer ned for servicen om natten på bosteder. Nattevagter skal være vågne, have flere funktioner og dække flere matrikler.

Holstebro: Beboere og pårørende på det psykiatriske bosted Fredericiagade har indtil det sidste kæmpet for at beholde deres egen nattevagt.

Men det lykkedes ikke.

Fra 1. oktober vil der ikke længere være personale til stede i huset om natten - hvilket vil sige fra aftenvagten går hjem klokken 23, og indtil morgenvagten møder klokken 07.

Annonce

- Mange har det rigtig stramt med det. Folk er pisse utrygge. Det er virkelig noget skidt, siger Trine Eriksen Drejer, beboer på Fredericiagade.


Jeg synes stadigvæk ikke, at det er optimalt overhovedet. Men der er bare ikke mere at gøre, og jeg har besluttet mig for at flytte ud for mig selv. For hvad gør de næste gang? Det er ikke til at holde til alle de forandringer, de trækker ned over hovedet på én.

Trine Eriksen Drejer, beboer på det psykiatriske bosted Fredericiagade


Beboerne vil dog fortsat have mulighed for at få hjælp om natten. De kan ringe på et telefonnummer til en vågen nattevagt, som sidder på Center for Psykiatri, men vedkommende kan ikke forlade stedet af hensyn til andre borgere.

Hvad så, hvis det er noget, der ikke bare kan klares over telefonen?

- Så vil der komme andre nattevagter, som godt kan flytte sig. De vil også komme forbi Fredericiagade to gange hver nat. Vi satser på, at det bliver klokken 02 og igen klokken 05, fortæller socialchef Anette Holm.

Flytter for sig selv

Men de to faste, natlige besøg fjerner ikke al utryghed blandt beboere på Fredericiagade, siger Trine Eriksen Drejer.

- Jeg synes stadigvæk ikke, at det er optimalt overhovedet. Men der er bare ikke mere at gøre, og jeg har besluttet mig for at flytte ud for mig selv og søge udvidet bostøtte. For hvad gør de næste gang? Det er ikke til at holde til alle de forandringer, de trækker ned over hovedet på én, synes Trine Eriksen Drejer.

Det er en bunden opgave om at finde besparelser for 650.000 kroner, som har afstedkommet en ændring af nattevagt-ordningen på hele det sociale område.

- Det er på Fredericiagade, der er fjernet mest, men beboere andre steder vil også kunne mærke det på, at der er reduceret nogle timer, for eksempel så en nattevagt møder ind klokken 23 i stedet for 22, fortæller Anette Holm.

Vurderingen har været, at det er tre ud af ti beboere, der bruger nattevagten på Fredericiagade, og at det derfor ikke er nødvendigt med døgndækning.

Vil det blive nødvendigt at flytte nogle af de nuværende beboere på Fredericiagade, fordi de ikke længere passer ind?

- Umiddelbart er det vores vurdering, at alle passer ind, siger Anette Holm.

Annonce

Følger det tæt

Formanden for social- og sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V) synes, det er en udmærket løsning, der er fundet.

- Jeg anerkender, at forandringer altid vil afføde en usikkerhed, men jeg synes, at man skal give det en chance og se det udmøntet, og hvordan det fungerer, opfordrer Jens Kristian Hedegaard.

Socialchefen understreger, at man løbende vil evaluere på den nye ordning, hvor alle rådighedsvagter - altså en sovende vagt, som kan vækkes - erstattes af færre, vågne nattevagter, som har den fordel, at de kan have flere funktioner og dække flere matrikler.

- Vi har skullet finde en løsning, og det her er vores bedste bud. Men vi har også besluttet at følge det tæt - og det er der meget politisk opbakning til. Hvis vi kommer i en situation, hvor vi kan se, at det er uforsvarligt, skal vi selvfølgelig gøre noget. Det skal være ordenligt og forsvarligt, forsikrer Anette Holm, socialchef i Holstebro Kommune.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Sport

Klavs Bruun i ny bog: Ensomheden i Holstebro førte til usund livsstil og for meget alkohol

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Livsstil

Idoms mange fællesskaber: - Vi redder nok ikke verden, men vi redder forhåbentlig os selv

Annonce