Annonce
Lemvig

Beder om at rykke møller væk fra kysten

Koncessionsområdet er det skraverede felt på kortet, som er udarbejdet af energistyrelsen.
Lemvig Kommune sender høringssvar til Energistyrelsen inden placeringen af møllerne i Vesterhav Nord bliver revurderet

Vestkysten: I dag udløber fristen for at sende ideer og forslag til Energistyrelsen, inden styrelsen og Vattenfall går i gang med at lave en supplerende miljøvurdering for de kystnære møller Vesterhav Nord. Høringen er foregået hen over sommerferieperioden, og det har skabt problemer for Lemvig Kommune, hvor det ikke har været muligt at samle byrådet. Derfor har borgmester Erik Flyvholm (V) og administrationen skrevet et udkast til høring, som er rundtsendt til byrådsmedlemmerne og accepteret, inden den i dag til morgen blev afleveret til styrelsen.

- Og den fremgangsmåde er accepteret hele bordet rundt, siger viceborgmester Kenneth Bro (S).

Høringen er sat i værk, fordi Energiklagenævnet i december afgjorde, at miljøvurderingen af Vesterhav Syd ikke var tilfredsstillende og derfor skal lave suppleres. Da samme arbejdsmetode er anvendt omkring Vesterhav Nord, blev det bestemt, at arbejdet med begge mølleparker skulle stilles i bero, mens der laves en ny miljøvurdering. Efterfølgende har Vattenfall oplyst, at man er villig til at flytte møllerne så langt væk fra kysten som muligt, men fortsat indenfor de udpegede koncessionsområder.

På den baggrund har Energistyrelsen bedt om at få ideer og forslag til, hvad de nye miljøvurderinger skal indeholde. Svarene skal være i styrelsens postkasse i dag, hvilket Lemvig Kommune når på målstregen.

Svaret er meget kortfattet og læner sig op ad de bemærkninger, som kommunen tidligere har fremsat. Det betyder, at kommunen opfordrer til at møllerne rykkes så langt mod nordvest som muligt inden for det udpegede område, samt at der fortsat skal arbejdes på at mindske lyspåvirkningen fra møllerne.

- Det er en opfølgning på, hvad vi hele tiden har sagt. På den måde er der ingen ændring i vores holdning til Vesterhav Nord, men vi har jo ikke tidligere haft mulighed for at blive hørt i sagen, siger han.

Annonce

Drop projektet

Også foreningen "Stop Vesterhav Nord" har sendt kommentarer til styrelsen. Foreningen undrer sig først og fremmest over, at man beder om kommentarer på et projekt, hvor møllernes placering endnu ikke er præcist fastlagt, men argumenterer generelt for, at hele projektet bør droppes. Hvis det ikke er en mulighed, beder man i en række punkter om at få projektet revurderet. Blandt andet er man kritisk over for at stille møller i en række, selv om det bliver længere ude på vandet. Den ønsker blandt andet nye og bedre visualiseringer, vurdering af alternative opstillingsmønstre, præcise beregninger af støj, valg af nye og bedre mølletyper for at reducere antallet af møller med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Annonce