Annonce
Erhverv

Bedre end ventet: 654.000 kroner i overskud pr. medarbejder

ID Identity kommer ud af 2020 med et overskud på 50 millioner kroner: Foto: Ole Mortensen/ID Identity
2020 blev økonomisk markant bedre end frygtet halvvejs igennem året. ID Identity fik 50 millioner kroner i overskud i 2020.

Holstebro: At sælge T-shirts og profilbeklædning har i mange år været en rigtig god forretning for ID Identity.

Det ændrede coronaåret 2020 i sidste ende ikke ret meget på, selv om året var præget af helt usædvanlige udsving, der bølgede fra nedlukning til rekordmåned.

- Det er klart, at 2020 ikke bliver så god, men jeg forventer, at vi kommer stærkt tilbage i 2021.

Annonce

Sådan lød det fra ID Identitys administrerende direktør Thomas Husted i sommeren 2020 efter de første måneder med coronapandemi som en daglig modstander.

- Det gik bedre end forventet på det tidspunkt. 2020 var et helt usædvanligt år, hvor andet kvartal var det dårligste i firmaets historie. Til gengæld satte vi rekord i november, og dermed sluttede vi med et rigtig godt fjerde kvartal, siger Thomas Husted.

I det netop offentliggjorte regnskab kommer ID Identity, der oprindelig hed Rex&Holm og havde hjemme i Ulfborg, ud med et overskud på 49.741.808 kroner. Det er godt ti millioner kroner mindre end 2019.

- Vi er godt tilfredse med resultatet efter et meget specielt år. Vi fik spændt livremmen ind i foråret, da det var nødvendigt. Det pyntede også på regnskabet, at vi frasolgte en bygning til seks millioner kroner. Vi fik også hjælp fra de statslige hjælpepakker for knap tre millioner kroner, siger Thomas Husted.

Stort lager

Årsagen til den gode slutspurt var, at tekstilvirksomheden har et meget stort lager med mange varer på hylderne. Det gjorde det muligt at efterkomme kundernes ønsker. Andre virksomheder oplevede større vanskeligheder ved at fremskaffe varerene.

- Vores investering i at have et stort lager var et stor plus for os i 2020, og det samme er tilfældet i år. Selv om optimismen svinger lidt fra måned til måned, ser vi optimistisk på fremtiden, siger Thomas Husted, der oplyser, at antallet af medarbejdere på Lægaardvej er tilbage på niveauet fra før coronakrisen, hvilket vil sige omkring 85 ansatte.


Det gik bedre end forventet på det tidspunkt. 2020 var et helt usædvanligt år, hvor andet kvartal var det dårligste i firmaets historie. Til gengæld satte vi rekord i november, og dermed sluttede vi med et rigtig godt fjerde kvartal

Thomas Husted


Det betyder, at en medarbejder i gennemsnit leverer et overskud på 654.000 kroner i 2020.

- Det tal har tidligere været større. Vi stiller store krav til hinanden, og det skal ikke være en sovepude, at det går godt. Vi skal fortsætte med vækst og udvikling, siger ID-direktøren, der er meget glad for medarbejdernes dedikerede indsats i det usikre år.

Han er spændt på at se, hvor stort salget til foreninger og events vil blive i løbet af sommeren 2021. De største begivenheder er aflyst, men de kommende uger vil vise, hvad der vokser frem af alternative fester og begivenheder.

- Vi er klar til at levere til de arrangementer, der har brug for T-shirts og andre varer med kort varsel. Igen er vores store lager en fordel, da vi kan rykke med kort varsel, siger Thomas Husted, der kan glæde sig over, at leveringen til pleje- og industrisektoren har befundet sig i stabilt højt gear i hele coronaperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce