Annonce
Lemvig

Bedriftsbesøg: Formanden for landboforeningen tager imod

Kristian og Birgit Gade tager sammen med sønnen Rasmus imod gæster på bedriftsbesøg. Pressefoto
Familien Gade på Fåregård viser gården frem og fortæller om driften på stedet

Fåre: Onsdag den 7. august tager Kristian og Birgit Gade sammen med sønnen Rasmus imod til bedriftsbesøg på Fåregård ved Fåre.

Parret overtog gården med omkring 300 køer i 2011, og har i dag små 400. Kristian Gade har ud over dyrene hjemme både et formandskab i Holstebro Struer Landboforening, lige som han sidder i primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer. Derfor har det været en prioritet, at gården skulle drives enkelt. Han lejer derfor de ejede og forpagtede 222 hektar ud, så han ikke behøver bekymre sig om planteavlen, hvorefter han køber foderet, der avles på hans marker. - Det gør det på mange måder meget nemmere at lægge et budget uden risiko for de store udsving – men heller ikke med muligheden for at hente den store gevinst, erkender Kristian Gade.

Kristian Gade vil selv fortælle om gården og overvejelserne omkring malkning, men der er også mulighed for at møde flere andre. Niels Bastian Kristensen fra Landbrugets Videnscenter, SEGES, redegøre for erfaringerne med et nyt koncept for goldko-fodring, og kvægrådgiver Flemming Hølmkær, SAGRO, fortæller om et forsøg på gården med reduceret kraftfoder i senlaktation. Ligeledes vil Kristian Gade fortælle om udbyttet af de 0,8 øre pr. liter mælk, som opkræves til projektmidler. Grillen er klar efter indlæggene.

Bedriftsbesøget arrangeres i samarbejde med rådgivningsvirksomheden SAGRO og er åben for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Humørklubbens formand nyeste kandidat

Annonce