Annonce
Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

En 86-årig mand kan endelig få sit ønske opfyldt og flytte ind i en ledig plejebolig på plejehjemmet i Asp. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har ændret kurs siden byrådsmøde sidst i maj og genåbner nu for anvisninger til plejehjemmet i Asp, hvor Danske Diakonhjem overtager driften til september.

Asp: En 86-årig mand fra Asp får nu sit højeste ønske opfyldt.

- Du kan flytte ind i lejlighed 3 på Asp Plejehjem på tirsdag.

Sådan lød beskeden fra Struer Kommune i fredags.

Først fik den 86-åriges datter en opringning, og senere på dagen blev beslutningen bekræftet med en besked i den 86-åriges e-boks.

Annonce

Beslutningen er truffet ud fra en almindelig rimelighedsbetragtning. Der var et konkret ønske fra en borger i Asp om at kunne flytte ind på plejehjemmet, som Struer Kommune driver videre et par måneder endnu, og når det bliver drevet videre af Danske Diakonhjem, skal man også passe på, hvor firkantet man bliver.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune

Kategorisk afvisning

Sagen har dermed taget en uventet drejning efter en kategorisk afvisning af at lukke flere ind på plejehjemmet i Asp, inden Struer Kommune lukker det og overlader driften til Danske Diakonhjem 1. september, på byrådsmødet 28. maj.

Her var både borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Grethe Hestbech (SF), urokkelige i deres afvisning af et forslag om at genåbne for anvisninger til plejehjemmet i Asp fra Venstres Lene Houe.

Både Grethe Hestbech og Niels Viggo Lynghøj henviste til en principbeslutning om at lukke for anvisninger akkurat, som det skete, da Struer Kommune lukkede de lokale plejehjem i både Hjerm og i Uglev på Thyholm.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj har nu ændret kurs.

En dør på klem

Først åbnede han døren på klem, da han en uges tid efter byrådsmødet forsikrede, at der var udsigt til at kunne genåbne for en anvisning til plejehjemmet i Struer Kommune på trods af flertallets kategoriske afvisning i byrådet

- Kommer der en konkret henvendelse fra en borger med et ønske om at flytte ind i en ledig plejebolig i Asp, så må vi jo se på det, sagde han.

Dette er så sket med en såkaldt borgmesterbeslutning med forventet godkendelse under et byrådsmøde til august.

- En mulighed borgmesteren har, hvis der opstår en situation, hvor det er nødvendigt at træffe en hurtig beslutning, fortæller kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, og henviser til forvaltningsloven, som giver borgmesteren mulighed for at træffe beslutninger på byrådets vegne i sager af hastende karakter og i sager, som ikke giver anledning til tvivl.

Borgmesterbeslutningen om at genåbne for anvisninger til plejehjemmet i Asp skal blot godkendes, og Niels Viggo Lynghøj har en klar forventning om, at det kommer til at ske under byrådsmødet sidst i august.

- Vi nåede ikke at få teksten færdig til en godkendelse på byrådsmødet i morgen, fortæller kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, her til morgen.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF) var urokkelige, da de afviste at genåbne for flere anvisninger til plejehjemmet i Asp under en debat i byrådet 28. maj. I dag har Niels Viggo Lynghøj ændret kurs og genåbnet for anvisninger med en borgmesterbeslutning, som han forventer kan godkendes af byrådet til august. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Først i køen

Borgmester Niels Viggo Lynghøj understreger, at beslutningen ikke er truffet med henblik på at give en bestemt borger mulighed for at flytte ind i den ledige plejebolig.

- Beslutningen er truffet ud fra en almindelig rimelighedsbetragtning. Der var et konkret ønske fra en borger i Asp om at kunne flytte ind på plejehjemmet, som Struer Kommune driver videre et par måneder endnu, og når det bliver drevet videre af Danske Diakonhjem, skal man også passe på, hvor firkantet man bliver, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj i dag.

- Men det har været op til en visitator i Struer Kommune at finde ud af, om der skulle være andre på venteliste til en plejebolig i Asp med et mere påtrængende behov end lige netop den 86-årige, som har fremsat et specifikt ønske om at kunne flytte ind, understreger han.

Hjemmehjælp otte gange om dagen

Dette har så ikke været tilfældet, og nyheden blev modtaget med lettelse hos den 86-åriges datter.

- Det er cirka et år siden, vi begyndte at tale om plejehjemsplads med ham. Dengang var han ikke klar

I dag er situationen en anden.

- Efter en længere periode med massivt behov for hjemmehjælp syv-otte gange om dagen vil han gerne selv i trygge rammer i en plejebolig, fortæller hans datter og forklarer, at hun i løbet af i dag skal i kontakt med plejehjemspersonalet i Asp for at få aftalt, hvornår den 86-årige kan komme på besøg for at se den ledige plejebolig.

- Det er stadigvæk kun et tilbud. Jeg er overbevist om, at han siger ja. Det har hele tiden været hans ønske at få sig en plejebolig i Asp og blive boende, når Danske Diakonhjem overtager driften, forsikrer hun.

- Men vi vil gerne have det hele på plads, inden vi står frem med navn i avisen, siger hun med en forventning om, at hendes far formentlig vil flytte ind allerede i løbet af den kommende weekend.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce