Annonce
Holstebro

Behandlinger er aflyst: It-problemer har ramt region og sygehuse

It-problemer gør, at regionen onsdag har måttet aflyse adskillige behandlinger på sygehusene. Årsagen er foreløbig ukendt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Annonce

HOLSTEBRO/Midtjylland: Region Midtjylland er i dag onsdag den 30. september ramt af store it-problemer. It arbejder på højtryk på at løse udfordringerne og sikre, at regionen kan vende tilbage til normal drift.  Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

It-problemerne omfatter telefoni, hjemmeside og adgang til systemer, der bruges på hospitaler og i administrationen. Alle hospitaler kører derfor på nødberedskab og har derfor aflyst og udskudt behandlinger og anden planlagt aktivitet.

Hverken årsagen til problemerne eller omfanget af aflysningerne er kendt.

It-problemerne har især ramt regionens og hospitalernes drift over middag.

Annonce

Beklager dybt

Problemerne viste sig om formiddagen, og de så derefter en overgang ud til at være løst.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at rette op, så borgerne igen kan få den behandling, de har brug for, og vores ansatte kan arbejde igen. Jeg beklager dybt de problemer, vi har set. Status er lige nu, at vi stadig ikke har fundet kerneårsagen til problemet, men er på vej tilbage mod normal drift, siger it-direktør Claus Kofoed.

Regionen oplevede tilsvarende udfordringer for cirka en måned siden.

- Vi er i gang med en meget stor modernisering af vores netværk for at gøre det mere robust. De omlægninger kan være med til at forårsage de udfald, vi ser nu, siger Claus Kofoed i pressemeddelelsen.

It-afdelingen forventer at være færdig med omlægningerne inden for en måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce