Annonce
Holstebro

Beringshaven er frikendt for coronasmitte, mens flere ældre på Bakkebo er indlagt

Der har i weekenden været mistanke om corona-smitte her på Beringhaven, efter flere beboere havde tegn på sygdom. Alle svar var dog negative, så ingen er ramt. Til gengæld er flere beboere på plejecenter Bakkebo i Vinderup indlagt med corona. Foto: Jens Kirk
30 beboere på Plejecenter Beringshaven blev i weekenden testet for Corona-smitte, men alle test var negative. Til gengæld er flere beboere på Bakkebo indlagt.
Annonce

HOLSTEBRO/VINDERUP: Flere beboere i Beringshaven, som er kommunens største plejecenter med 112 pladser, havde lørdag symptomer, som gav mistanke om corona-virus.

Derfor har kommunen hen over weekenden sat ind med at få taget hurtige tests for Covid-19, og samtidig blev der indkaldt ekstra personale til at tage sig af de mest udsatte beboere.

30 beboere er blevet testet, og de sidste svar kom sidst på søndagen, og alle svar har været negative, så ingen beboere har været konstateret smittet.

- Det er jeg selvfølgelig lettet over, siger Lone Becker, social- og sundhedsdirektør i Holstebro Kommune.

Ingen i personalet har været under mistanke for corona og er blevet testet.

Men det har altså været en tilspidset situation hen over weekenden.

- Vi turde ikke lade stå til, da der var tegn på sygdom. Det gik meget hurtigt med test, og vi har oplevet et godt samarbejde til alle sider, siger Lone Becker.

Hen over weekenden er der sørget for ekstra rengøring og flere værnemidler for at sikre, at situationen ikke udviklede sig, hvis der var tale om smitte.

- Der er sørget for ekstra rengøring, og alle har brugt fuld værnemidler som handsker, mundbind, briller, uniform og med afspritning, siger direktøren.

Kommunen har lagt vægt på, at det hurtigst muligt blev afklaret, om der var tale om corona af hensyn til både beboernes, medarbejdernes og de pårørendes tryghed.

- Alle er selvfølgelig bekymrede - ikke mindst de pårørende. Men personalet har sørget for, at alle får den nødvendige personlige pleje og har været ekstra opmærksomme på de beboere, som er særligt sårbare, siger social- og sundhedsdirektøren.

Annonce

Flere ramt i Bakkebo

Samtidig oplyser kommunen, at ti beboere på plejecenter Bakkebo i Vinderup i sidste uge blev testet for Covid-19, og heraf er flere testet positive, og nogle er indlagt på sygehus.

Kommunen vil dog ikke oplyse det præcise antal.

- Det er ganske få, som er indlagt, siger Lone Becker.

I sidste uge kom det frem, at flere ansatte på Bakkebo var konstateret smittede, og både de testede og de smittede opholder sig fortsat hjemme.

Lone Becker er meget tilfreds med, hvordan situationen er blevet håndteret på både Beringshaven og Bakkebo.

- Begge steder har de ansatte arbejdet forbilledligt, og der har været styr på situationen. De tager sig godt af beboerne og følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer, fortæller Lone Becker Kjærgaard.

Hun har stor forståelse for, hvis pårørende er bekymrede:

- Det bedste, pårørende kan gøre, er at overholde besøgsforbuddet, selv om det er hårdt. Og så i øvrigt holde kontakten til deres kære via telefon, Facetime eller Skype, siger Lone Becker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce