Annonce
Struer

Beslutning om 25-års regel udsat

Der er afsat 188.000 kroner i det kommunale budget for 2021 til at finansiere afskaffelsen af 25-års reglen, der kan gøre det til en byrde for foreninger at have medlemmer over 25 år. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Annonce

Struer: Det er allerede blevet besluttet rent principielt at ophæve 25-års reglen i Struer Kommune.

Reglen, som er en del af folkeoplysningsområdet, betyder, at foreninger bliver trukket i lokaletilskud for hvert medlem, der er over 25 år. I Struer Kommune består det af 74 procent af foreningernes udgifter til husleje eller halleje, og bekymringen går på, at det afholder foreninger fra at arrangere aktiviteter for folk over 25 år.

I sidste uge var punktet på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget, og selvom det tidligere i byrådet blev besluttet at ophæve reglen som principbeslutning, så blev punktet i udvalget udsat.

- Vi skal have drøftet, hvilke muligheder vi har, dels i det politiske, og fordi vi gerne vil se på flere muligheder for alternative modeller for ophævelse af reglen. Vi skal gøre det på en måde, som foreningslivet også kunne synes er en god idé, siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen (S).

Punktet vil blive taget op igen enten i november eller januar i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce