Annonce
Lemvig

Beslutningen er taget: Kristen Friskole lukker

Lederen af Lemvig Kristne Friskole, Tina Bjerre Christensen, er ked af at skolen med udgangen af april må dreje nøglen om. Arkivfoto: Morten Stricker

Eleverne på den lukkede Lemvig Kristne Friskole skal have alt det bedste i de sidste uger, hvor skolen eksisterer

Lemvig: Med udgangen af april er der en friskole mindre i Lemvig Kommune.

30. april bliver sidste skoledag for Lemvig Kristne Friskole, der efter knapt 11 års eksistens må dreje nøglen om. Den endelige beslutning blev taget ved et møde i bestyrelse og forældrekreds mandag aften.

- Det er vemodigt at skulle være med til at lukke skolen efter 11 år. Men samtidig har det været 11 gode år, hvor vi har haft mange dejlige elever, siger skoleleder Tina Bjerre Christensen.

Allerede for halvanden uge siden sagde skolens formand, Randi Aillaud, at friskolen stod foran en lukning. En kampagne for at skaffe flere elever til skolen var slået fejl, da det ved skolens egen deadline 1. marts ikke var lykkedes at skaffe nye elever. Allerede ved årsskiftet havde man mistet statstilskuddet til friskoler, da man var kommet under de krævede 32 elever.

Randi Aillaud havde tirsdag morgen ingen kommentarer til lukningen, men Tina Bjerre Christensen er ked af, at skolen må dreje nøglen om.

- Lige nu har jeg mange blandede følelser, hvor jeg både er vemodig og taknemmelig. Men jeg er i første omgang ærgerlig over, at der ikke længere vil være noget friskoletilbud i Lemvig By. Men det er sådan, det er, og jeg er taknemmelig for, at jeg har fået lov til at være med her, siger skolelederen.

Annonce

Tre friskoler tilbage

Lemvig Kristne Friskole blev oprettet i sommeren 2007, og holdt i de første år til i missionshuset i Vasen i Lemvig. I 2011 købte friskolen bygningerne på Industrivej i Lemvig, der tidligere husede Menighedsbørnehaven. Her har man holdt til siden.

De sidste dage og uger på skolen vil der være fokus på at skabe så god en afslutning for eleverne som muligt. Tina Bjerre Christensen regner med, at alle skolens elever og lærere tager på en fælles lejrskole til et endnu ukendt sted i landet.

- Vi har lavet om på planlægningen for de sidste uger, hvor vi har åbent. Vi vil lægge alt det bedste ind i undervisningen, siger skolelederen.

Ifølge Tina Bjerre Christensen er ikke noget klart billede af, hvor eleverne vil søge hen, når friskolen lukker 30. april.

- Vi arbejder på at hjælpe dem videre, men der er ikke noget entydigt billede på, hvor eleverne søger hen. I sidste ende er det op til forældrene at vælge en ny skole til deres børn, siger Tina Bjerre Christensen, der heller ikke har afgjort sin fremtid.

- Min førsteprioritet lige nu er at få lukket skolen ned på en ordentlig måde. Derefter må jeg se på, hvad der skal ske, siger Tina Bjerre Christensen, der har været skoleleder i to et halvt år.

Med lukningen af Lemvig Kristne Friskole er der tre friskoler tilbage i Lemvig Kommune. Det er Fjaltring Friskole, Bøvling Friskole samt Udefriskolen i Fabjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Gøgeungen København

Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce