Annonce
Læserbrev

Besparelser. Hvor er det dog trist

Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat: Høringsbrev vedrørende budget 2020

Hvor er det dog trist, at vi i så rigt et land skal spare så meget på kernevelfærd. At vi i vores skønne kommune er kommet dertil, at fine anlægsprojekter overskygger økonomien i vores daginstitutioner.

BUM har i alle årene drevet en sund økonomi, også i besparelsestider, vi har altid kunne være stolte af det arbejde, vi præsterer.

Nu mener vi, at nok er nok.

Vi har forældre, der om morgenen tæller, hvor få voksne, der er til et stort antal børn. Ud fra regeringens politik er det jo ikke så mærkeligt, at de tror, vi kan have en voksen til tre vuggestuebørn og en voksen til seks børnehavebørn, men det er langt fra virkeligheden. BUM´s bestyrelse mener, at den måde Holstebro Kommune sparer på kernevelfærd, er dybt uansvarligt. Ud over de opsigtsvækkende besparelser koster fem barsler i BUM cirka 850.000 kroner. Dette er penge, som vi ikke får refunderet, og som skal lægges oven i de nuværende og kommende besparelser. Bestyrelsen vil gerne påpege, at Holstebro Kommune er en socialdemokratisk ledet kommune, samt at landets statsminister er blevet valgt på, at hun vil være børnenes statsminister. Vi finder det således misvisende, at man starter med at beskære børneområdet med en procent på rammen. Socialdemokratiet har haft fire år i opposition til at planlægge økonomien og finde pengene til deres børnepolitik. Lad os gøre Holstebro Kommune kendt for en velfærdskommune, hvor der ikke spares på ældreområdet, psykiatrien, folkeskoler og de 0-6 årige. Bestyrelsens anbefaling er at stoppe alt besparelse, så vi igen kan drive daginstitution med værdighed. Skulle det mod vores forventning, alligevel komme til besparelser, vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi også er nødt til at blive fritaget for mange af de tvungne opgaver, der er lagt ud på institutionerne. Derfor peger vi i det bilag, vi har medsendt til kommunen, på forskellige muligheder, hvor vi mener, der kan findes ressourcer til pasningen af børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Lemvig

Ny kunstmesse i hallen

Annonce