Annonce
Mærkedage

Bestyrelsesboss i de højere luftlag

Luftfart har været en rød tråd i Vagn Sørensens liv og karriere. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vagn Sørensen kom fra en fattig barndom til at få status som vidunderbarn i luftfartsbranchen. I dag flyver han højt på bestyrelsesplan. Torsdag runder han 60.
Annonce

60 Vagn Sørensen voksede op ved en lufthavn og drømte om at blive pilot.

Sådan skulle det ikke gå, men den jyske knægt kom alligevel op i de høje luftlag.

Han gjorde lynkarriere i luftfartsbranchen og er senere blevet professionelt bestyrelsesmedlem med et fuldt balkort. I sådan en grad, at han blev kåret til Årets Bestyrelsesformand sidste år.

Torsdag den 12. december fylder Vagn Sørensen 60 år.

Hans liv startede i trange kår i Vandel uden for Billund. Her fik han nærmest lyden og lugten af flyene fra den nærliggende lufthavn ind med modermælken.

Som 18-årig fik han fritidsjob hos SAS Catering, og efter at have taget en uddannelse som erhvervsøkonom i Aarhus var det også i SAS, at Vagn Sørensen fik sit første voksenjob.

Her gjorde han sig fortjent til titlen som luftbranchens vidunderbarn. På bare 12 år steg han i luftlagene fra nyuddannet til vicekoncerndirektør.

Men det var også her, hans karriere led det største knæk. Vagn Sørensen fik skylden for at stå bag ulovlige prisaftaler i en kartelsag og forlod SAS i unåde i 2001.

Hans renommé led dog ikke uoprettelig skade. Vagn Sørensen landede umiddelbart efter en chefstilling i det østrigske flyselskab Austrian Airlines.

Selskabet fik en overordentlig opdrift, og Vagn Sørensen fik tilnavnet "Reformatoren" i den østrigske presse.

Efter fem år der skiftede Vagn Ove Sørensen direktørposterne ud med bestyrelsesposter. Som 47-årig ville han gerne prøve andet end luftfart.

Det fik han også hurtigt lov til, da han blev formand for telekæmpen TDC.

Remsen af poster gennem de seneste 13 år er alenlang og tæller også Scandic Hotels, DFDS, JP/Politikens Hus, Air Canada og en rådgiverrolle hos både kapitalfonden EQT og investeringsbanken Morgan Stanley.

Desuden har han været formand i FLSmidth siden 2011. Det var netop arbejdet med at få ingeniørkæmpen på ret køl, der gav ham hæderen som årets bestyrelsesboss.

Det travle arbejdsliv bliver blandt andet suppleret med rockkoncerter. En længere affære med The Boss har ført Vagn Ove Sørensen til ikke mindre end 98 af Bruce Springsteens koncerter i løbet af de seneste fire årtier.

Vagn Ove Sørensen blev kåret som Årets Bestyrelsesformand i 2018. ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce