Annonce
Holstebro

Betalte husleje med tre nye telefoner

En af de tre rumænere, der blev afhørt i sagen i går, fortalte, at han havde betalt husleje med tre nye telefoner købt på afbetaling, fordi han var i pengenød. Arkivfoto: Tommy Kofoed.

Straffesag. Flere indrømmelser i sagen om million-bedrageri med forbrugslån. Forsvarer vil kræve frifindelse.

Annonce

En 39-årig rumæner, der står tiltalt for groft bedrageri, fortryder bittert, at han købte møbler på kredit for tusindvis af kroner, inden han overhovedet havde et sted at anbringe dem.

»Jeg var dum,« lød forklaringen i retten i Holstebro i går.

Straffesagen om bedrageri med forbrugslån ruller videre, og under retsmødet i går kom de tiltalte med flere indrømmelser, da anklagemyndigheden gennemførte et maraton af afhøringer.

Tre af de fem tiltalte rumænere var i vidneskranken, og to af dem boede på Skolegade i Herrup, da de blev anholdt. Alle tre fortalte, at de har arbejdet med rengøring under opholdet i Danmark.

Annonce

Forsvarer: Ikke strafbart

Den 39-årige indrømmede, at han havde købt tre telefoner på afbetaling. Dem skulle han bruge som betaling for husleje på et tidspunkt, hvor han var i pengenød.

Men det er ikke ensbetydende med, at den 39-årige tilstår. Alle fem nægter sig fortsat skyldige.

Advokat Bjarne Vium, der er forsvarer for den 39-årige, trækker linjerne op således:

»Min klient erkender at have købt tre telefoner og optaget lån i Ilva og Bauhaus. Men det er ikke strafbart at optage lån. Det bliver først strafbart, når man på tidspunktet for optagelsen af lånet ved, at man ikke kan betale pengene tilbage,« siger Bjarne Vium.

Den 39-årige har i retten forklaret, at han var af den opfattelse, at han godt kunne betale, hvad han skyldte, eftersom han var i arbejde, og også hustruen havde udsigt til en indtægt.

Den 39-årige blev anholdt den 24. maj, da han var med i en bil, der var på vej ud af landet med blandt andet 55 stjålne bærbare computere og en trailer fuld af møbler købt ved hjælp af forbrugslån, som aldrig var blevet betalt.

Til det siger Bjarne Vium:

»Det er ikke ulovligt at køre til Tyskland med møbler, som man har købt legalt i Danmark.«

Specialanklager Gorm Lund mener ikke, at nogen af de fem er mere gunstigt stillet i sagen end de andre. Tværtimod mener han, at det er lykkedes at dokumentere, at alle fem er tæt knyttet sammen.

»De er fuldstændig snøret sammen,« siger Gorm Lund.

Annonce

Netkøb vækker mistanke

Politiets efterforskning af de utallige kreditkøb viser, at de køb, som de mange rumænere, der har tilknytning til sagen, har foretaget via internet, med stor sandsynlighed kan spores tilbage til de samme to computere. Det afslører registreringen af computernes ip-adresser.

»Den ip-adresse, der blev anvendt, da den 39-årige bestilte mobiltelefoner via nettet, er også blev anvendt af andre. Kort sagt er alle de her ting blevet købt fra de samme to computere,« siger Gorm Lund.

Straffesagen omfatter kreditkøb og låneaftaler for langt over en million kroner. Og uanset om de enkelte rumænere havde til hensigt at betale enhver sit, så er det et faktum, at kreditorerne aldrig har fået pengene.

Sagen fortsætter i flere uger endnu, inden retten skal tage stilling til skyldsspørgsmålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce