Annonce
Mindeord

Bevarede positivt livssyn trods alvorlig sygdom

Thorkild Klausen, her fotograferet af Morten Stricker i 2016.

Holstebro: "Jeg har det godt og har et skønt liv. Er utrolig godt gift. Men ville da gerne have haft det bedre og kunnet spille tennis og golf."

Sagde tidligere avisudgiver Thorkild Klausen til Dagbladet i forbindelse med et fødselsdagsinterview for tre år siden. Thorkild Klausen er nu død efter længere tids alvorlig sygdom, 78 år gammel.

Han var hårdt ramt af sygdomme og havde fået amputeret begge ben. Men var alligevel i stand til at bevare et positivt livssyn. Og glædede i sær over sin skønne bolig i kolonihaven Ålunden tæt på Storåen i Holstebro centrum.

Hans alvorlige sygdomsforløb begyndte med tarmkræft i 1998. Senere fik han bughindebetændelse. Og med blodpropper i benene blev han akut indlagt på sygehuset i Viborg i 2002. Manglende indgreb fik fatale konsekvenser. Og det endte med amputation af begge ben ved knæet. Thorkild Klausen var i mange år sammen med Poul Henning Lauridsen udgiver af Holstebro-Posten. Efter skolegang på Danmarksgade Skole i Holstebro kom han i lære som sætter på Vestjysk Trykkeri. Udlært i 1963 var han soldat hos Dronningens Livregiment i Aalborg. Hjemme i Holstebro blev han ansat i Dagbladets sætteri, men allerede året efter blev han i stedet reklamekonsulent på avisen. 1968 flyttede han til en lille reklameavis i byen, hvor Poul Henning Lauridsen var typograf. De fik tilbudt at overtage avisen, men valgte at starte selv. Holstebro-Posten blev en stor succes.

I blev 1995 avisen solgt til De Bergske Blade og to år senere forlod Thorkild Klausen projektet - med gode penge på lommen. Thorkild Klausens helt store vinterhobby var at samle frimærker og mønter. Møntsamlingen var ikke mindre imponerende. Han havde eksemplarer af samtlige udgivne danske mønter - bortset fra en variant af en enkrone fra 1960.

Thorkild Klausen efterlader sig hustruen Hanne og børnene Anne Mette, Lise og Peter.

Thorkild Klausen bisættes fra Holstebro Kirke torsdag den 8. august klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Humørklubbens formand nyeste kandidat

Annonce