Annonce
112

Biblioteket må reducere åbningstiderne - bliver ikke brugt efter hensigten

Struer Bibliotek reducerer i en periode åbningstiderne i ydertimerne. Arkivfoto: Eva Hartvig
Struer Bibliotek reducerer i en periode åbningstiderne i ydertimerne for at undgå uhensigtsmæssig opførsel

Struer: "Vi oplever desværre problemer med, at biblioteket i aftentimerne ikke bliver benyttet efter hensigten, specielt i weekender og ferieperioder", skriver Struer Bibliotek på et skilt udenfor bibliotekets indgang og på deres hjemmeside. Som konsekvens har biblioteket valgt i en periode at lukke for selvbetjening klokken 19 fredag, lørdag og søndag samt i vinterferien.

Præcist hvem det er, der ikke bruger biblioteket hensigtsmæssigt, og hvad det er de gør, er biblioteksleder Rasmus Thøgersen ikke meget for at sige.

- Borgerne er jo glade for at bruge biblioteket, også om aftenen, og det er faktisk ikke alle steder, at man kan bruge sit lokale bibliotek til klokken 22. Danmark er et foregangsland på det punkt. Men vi har nogle lokale borgere, som måske er ekstra glade for biblioteket i en sådan grad, at det tangerer til at være en fest, hvor de kan blive lidt højrøstede, så nu skruer vi lidt ned, siger Rasmus Thøgersen.

Han understreger, at der ikke har været nogen politisager med brugerne af biblioteket i ydertimerne, og at han løbende er i dialog med politiet og den lokale SSP-afdeling.

- Det er en beslutning, vi har taget i dialog med politi og SSP. Det er ærgerligt, at vores personale skal bruge ressourcer på at gå og rydde op efter brugerne, siger han.

Ifølge Rasmus Thøgersen er der nu personale på biblioteket til klokken 17 i hverdagene, hvorefter de to sidste timer er selvbetjening, og at 98 procent af brugerne af biblioteket bruger det til det, det er bestemt til: At læse bøger eller avis, få en kop kaffe og måske spille et brætspil.

Er det så en optimal løsning, når der er tale om et fåtal, der bruger biblioteket forkert?

- Det er ærgerligt, at vi må reducere vores ydelser i en periode, men det er kortvarigt. Det var det, vi kom frem til gav mest mening, siger Rasmus Thøgersen.

Biblioteket vil nu være åbent alle dage fra 7-19. Der vil i hverdagene være personale på fra 10-17, og i weekenderne fra 10-13.

Vi har nogle lokale borgere, som måske er ekstra glade for biblioteket i en sådan grad, at det tangerer til at være en fest, hvor de kan blive lidt højrøstede.

Rasmus Thøgersen, biblioteksleder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Annonce