Annonce
Udland

Biden fremrykker vaccinemål og håber på normalitet i 2022

USA's præsident, Joe Biden, talte tirsdag til befolkningen om regeringens håndtering af coronapandemien. Foto: Kevin Lamarque/Reuters
Takket være usædvanligt samarbejde vil USA i slutningen af maj have nok vacciner til alle voksne, siger Biden.

USA vil være i stand til at vaccinere hele den voksne befolkning inden slutningen af maj og kan måske vende tilbage til normalen i begyndelsen af 2022.

Det siger landets præsident, Joe Biden, tirsdag i en tv-transmitteret tale fra Det Hvide Hus.

Dermed er regeringens oprindelige ambition om at have sikret sig nok vacciner til alle voksne amerikanere inden juli blevet rykket frem med to måneder.

Det skyldes ifølge Biden, at medicinalselskabet Merck har sagt ja til at hjælpe med at producere rivalen Johnson & Johnsons coronavaccine for at få mere fart på produktionen.

- Det er fremskridt. Vigtigt fremskridt. Men det er ikke tilstrækkeligt at have vacciner nok. Vi mangler stadig mandskab til at få doserne ind i folks arme. Millioner af amerikaneres arme, siger præsidenten.

De nye planer betyder altså ikke, at alle amerikanere er vaccineret inden 31. maj. Men de øger optimismen omkring, at USA's vaccineprogram er på rette spor.

Det får Joe Biden til at håbe på, at USA kan vende tilbage til en eller anden form for normalitet i begyndelsen af 2022, siger han i talen.

- Men det kommer an på, om folk fortsætter med at gøre det rigtige og forstår, at vi stadig kan lide store tab på vejen, siger præsidenten med henvisning til, at mange stadig kan dø af covid-19, hvis restriktioner rundt om i landet ophæves for tidligt.

Aftalen mellem de konkurrerende medicinalselskaber Merck og Johnson & Johnson er usædvanlig. Den understreger vigtigheden af at få produceret og leveret vaccinedoser til at vaccinere så mange som muligt så hurtigt som muligt.

Biden hylder samarbejdet og siger, at det minder om, hvordan amerikanske selskaber dannede fælles front under Anden Verdenskrig.

I tirsdagens tale siger Joe Biden også, at han vil bede USA's delstater om at prioritere skolelærere i deres vaccinationsplaner.

Han opfordrer til, at alle landets undervisere skal have fået mindst et vaccinestik inden slutningen af marts, så USA's børn hurtigt kan komme tilbage i skole, da der er voksende bekymring for deres mentale sundhed.

Regeringen er også bekymret for, at måneders fjernundervisning risikerer at få uligheden til at vokse mellem landets elever, siger Biden.

Hans regering har et mål om, at størstedelen af USA's børn skal tilbage i skole inden maj.

/ritzau/AFP

CNN-artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce