forside

Bilejere: Forbud mod benzinbiler har social slagside

Bilejernes interesseorganisation, FDM, advarer mod Enhedslistens forslag om at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler i 2025. (Arkivfoto)

Familier på landet med lave indkomster vil blive klemt af Enhedslistens forbud mod benzinbiler, mener FDM.

Enhedslistens forslag om at hæve prisen på benzin- og dieselbiler og indføre et forbud mod salg af nye biler frem mod 2025 er socialt skævt, politisk umuligt og uden hold i virkeligheden.

Sådan lyder det fra Torben Lund Kudsk, der er afdelingschef i bilejernes interesseorganisation, FDM.

- Enhedslisten kommer til at straffe alle dem, der bor i provinsen og har et stort kørselsbehov for at kunne komme på arbejde, men ikke har råd til at købe en elbil.

- De vil blive hårdt ramt økonomisk, siger Torben Lund Kudsk.

I et stort klimaudspil vil Enhedslisten for at fremme den grønne omstilling gøre det dyrere at købe benzin- og dieselbiler samt forbyde salget af nye biler i henholdsvis 2025 og 2022.

Konkret vil Enhedslisten annullere flere af de seneste nedsættelser af registreringsafgiften. Samtidig bliver afgifter på diesel og benzin hævet.

Til gengæld vil man kunne få 50.000-100.000 kroner i støtte, hvis man køber en elbil mellem 2020 og 2025.

Torben Lund Kudsk mener, at det i praksis vil være umuligt for Danmark alene at forbyde salg af benzin- og dieselbiler, da det er et EU-spørgsmål.

Samtidig mener han, at partiet i sit forslag slet ikke har taget højde for det kørselsbehov, mange almindelige danske familier har.

Han anerkender dog, at Enhedslisten har en vision for at få Danmarks bilpark omlagt til en grønnere.

- Vi skal i gang så hurtigt som muligt, for det bliver dyrere, jo længere vi venter.

- Problemet med udspillet er, at de, der bor på landet og skal køre langt, ikke har penge til at købe en elbil til 400.000-500.000 kroner, så de kan ikke være med, siger Torben Lund Kudsk.

0/0
Annonce
Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Indland

Også kvinder på Fyn og i Jylland fik mangelfulde kræfttjek

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Annonce