Annonce
Lemvig

Bio-Huset er glad for at få de sidste retningslinjer på plads

Formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen, er glad for, at der igen kommer liv i den gamle biografbygning i Bredgade. Arkivfoto: Allan Damgaard
Bio-Huset i Lemvig genåbner torsdag 6. maj, og formand Heidi Clausen er glad for, at der nu er kommet styr på retningslinjerne.

Lemvig: Efter næsten fem måneders nedlukning kan lemvigerne igen se en film på det store lærred i Bio-Huset.

Lemvigs biograf genåbner torsdag 6. maj som det øvrige kulturliv i Danmark, og i nat kom de sidste retningslinjer på plads.

- Det afgørende punkt var selve forsamlingsforbuddet, som umiddelbart lød på 25 personer indendørs. Det er nu heldigvis sat op, så vi må være 90 i salen - ganske som vi måtte i efteråret. Det er vi tilfreds med. Så giver det mening at have biografen kørende, siger formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen.

Annonce

Inde i selve salen skal biografgængerne sidde med én meters afstand, hvis man ikke er fra samme husstand. Her lyder arealkravet på to kvadratmeter pr. person. I foyeren er kravet fire kvadratmeter pr. person, og her skal man også bære mundbind.

I forhold til efteråret er der én væsentlig ændring ved den aktuelle genåbning. Biografgængerne skal nu fremvise et gyldigt coronapas.

- Jeg forventer ikke, at det kommer til at give problemer. Det er efterhånden noget, som folk er vant til, siger Heidi Clausen.

Har ekstra folk på

Det giver dog ekstra arbejde til Bio-Husets frivillige, når coronapasset skal tjekkes.

- Vi vil have ekstra folk på her i begyndelsen. Bestyrelsen vil være repræsenteret ved de første forestillinger, så vi får håndteret de nye regler bedst muligt. Det vil vi have ekstra fokus på, indtil det er kørt ind i praksis, siger Heidi Clausen.

Hun glæder sig til, at der igen kommer liv i biografbygningen, der næste år kan fejre 100 års jubilæum og er en af landets ældste, fungerende biografbygninger.

Bio-Huset åbner i øvrigt med et stærkt program. Den sene eftermiddagsforestilling er "Nomadland", der blev den helt store vinder ved Oscar-uddelingen forleden - den vandt blandt andet den mest prestigefyldte pris som bedste film.

Annonce

Biografklub-film

Aftenforestillingen er "Lille sommerfugl", der er instrueret af Søren Kragh-Jacobsen. Det er en Biografklub Danmark-film, og der plejer altid at være et pænt fremmøde til disse biografklub-film i den lokale biograf.

I øvrigt kan medlemmerne af biografklubben se frem til en travl periode, hvis de går efter at se alle film i ordningen. Der mangler nemlig endnu otte af de ti film i filmpakken - de vises frem til slutningen af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce