Annonce
Lemvig

Bio-Huset får tidlig julegave: 500.000 kroner til renovering af biografsalen

Sådan kommer den nyrenoverede biografsal i Bio-Huset til at se ud. Inden længe vil man i Bio-Huset kunne se plancher, der viser ideen med renoveringen. Arkivfoto
Bio-Huset har modtaget yderligere 500.000 kroner til renoveringen af biografsalen, og dermed er 2,2 af det forventede renoveringsbudget på 4,8 millioner kroner i hus.

Lemvig: Renoveringen af biografsalen i Bio-Huset i Lemvig er rykket et stort skridt nærmere efter en donation på 500.000 kroner fra "A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal".

Det skriver Bio-Huset i en pressemeddelelse.

Dermed er der nu indsamlet 2,2 millioner kroner til projektet, der forventes at løbe op i cirka 4,8 millioner kroner. Tidligere har Realdania støttet med én million kroner, mens de sidste 700.000 kroner stammer fra Færch Fonden, Colstrup Fonden, Jysk Energis specialpulje og egne opsparede midler.

Annonce

- Det var en fantastisk nyhed, der tikkede ind forleden, og den store donation fra A.P. Møller Fonden har givet os alle et stort rygstød i bestræbelserne på at skabe en helt ny biografsal i Lemvig til glæde for alle vore trofaste og loyale biografgængere samt forhåbentlig for endnu flere lokale borgere, der kan se frem til filmoplevelser af høj kvalitet i den nye sal, siger Heidi Clausen, der er formand for Bio-Huset.

2022 er jubilæumsår for Bio-Huset, der kan fejre 100 års jubilæum i den unikke bygning i Bredgade, og det største jubilæumsønske er netop en helt ny og moderne biografsal med nye og komfortable stole, et nyt og meget større lærred samt en lydkvalitet, der er helt i top.

- Donationen fra A.P. Møller Fonden er en tidlig, men meget ønsket og stor julegave. Vi har på nuværende tidspunkt fået positive tilbagemeldinger fra flere fonde og er oppe på 2,2 millioner kroner. Vi er ikke i mål endnu, men vi tror på, at vi med flere aktiviteter og ansøgninger henover vinteren får indsamlet de nødvendige midler til at realisere projektet, siger Heidi Clausen.

Skal få flere i biografen

Der foregår mange spændende aktiviteter i Bio-Huset - både i biografsalen og i lokalerne på første sal. Men kernen i driften af huset er filmforestillingerne.

- Vi sælger cirka 13.000 billetter om året i vores biograf, men vi har da ambitioner om, at endnu flere skal få den unikke filmoplevelse i den lokale biograf, siger Heidi Clausen, der håber, at Bio-Huset med de nye faciliteter kan hæve antallet af biografgængere til cirka 20.000 om året.

Baggrunden for at gå i gang med den omfattende renovering af selve biografsalen er da også, at publikum i dag stiller høje krav til filmoplevelsen.

Annonce

En forvandlet sal

Selve Bio-Huset i Bredgade er en unik bygning med en ikonisk facade og foyerens snoede trapper op til balkonen. I den nyrenoverede sal vil der kun være adgang fra det niveau, hvor man i dag går ind på balkonen. Alle biografgængere skal altså op ad trapperne - eller man kan tage elevatoren.

- Bygningen og trapperne bevares, som vi kender det, men i selve salen vil der ske mange forandringer. Man kan snart se projektet i Bio-Huset, hvor arkitektfirmaet har lavet nogle fine plancher, der viser hele ideen med moderniseringen, siger Heidi Clausen.Annonce
Lemvig For abonnenter

Sådan rammer corona skolerne: Nogle er ramt, andre går næsten fri

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Thyborøn får nyt maritimt museum - Kystcentret er solgt til folkene bag Sea War Museum

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Politiet fik melding om druknet person: Viste sig at være falsk alarm

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Lemvig For abonnenter

Direktør: Elever skal undervises så normalt som muligt

Lemvig

Tillidsmand: Der er nogle skoler der er ved at være pressede

Lemvig

Sneglehusets forpagtere og deres sønner indstillet til Lemvig Prisen

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Leder For abonnenter

Det er helt oplagt: Selvfølgelig skal de unge på plejehjem

Lemvig For abonnenter

15-årige Mathilde arbejder på plejehjem: Jeg kan mærke jeg gør en forskel for dem her

Navne

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Annonce