Annonce
Lemvig

Bio-Huset venter i spænding på svar fra Realdania om millionstøtte til renovering

Sådan skal Bio-Husets nyrenoverede biografsal efter planen se ud. Arkivfoto
Bio-Husets ansøgning om en million kroner hos Realdania til renovering af biografsalen fik et godt stykke over det påkrævede antal stemmer, og nu venter Lemvigs biograf i spænding på udfaldet.

Lemvig: 2021 er det store ansøgningsår for Bio-Huset.

Lemvigs biograf har kastet sig ud i et ambitiøst renoveringsprojekt, hvor biografsalen bliver total forvandlet. Indgangen vil f.eks. kun blive oppe fra det niveau, hvor man i dag går ind på biografsalens balkon.

Stolene bliver mere komfortable, og der bliver betydelig mere benplads, hvilket reducerer antallet af pladser fra de nuværende 195 til 103.

Annonce

Projektet beløber sig til 4,8 millioner kroner eksklusive moms, og heraf håber Bio-Huset, at den ene million kommer fra Realdanias såkaldte Underværker. Her kan man højest søge om én million kroner, og det er netop, hvad Bio-Huset har gjort.

For at en ansøgning kan komme i betragtning, skal den mindst have 500 stemmer inde på Underværkernes hjemmeside. Her var fristen 20. april for at afgive en stemme.

Mange kommentarer

Det tal nåede Bio-Huset et godt stykke over. Der blev nemlig indgivet 750 stemmer på det lokale biografprojekt. Man kunne samtidig skrive en kommentar til projektet, og det var der hele 60, der havde gjort.

- Det var rørende at læse alle de positive kommentarer til både projektet og Bio-Huset i almindelighed, siger formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen.

Bio-Husets projekt

Bio-Huset vil renovere og opdatere biografsalen for at kunne blive ved med at tiltrække kunder - renoveringen omfatter fremvisning, lyd, lys og siddekomfort.

Antallet af biografsæder reduceres fra 195 til 103.

Projektet beløber sig til 4,8 millioner kroner eksklusive moms. Bio-Huset går først i gang med renoveringen, når finansieringen er på plads.

Den fremtidige indgang til biografsalen bliver på det nuværende balkon-niveau, og derfor skal en ny elevator have et stop på dette niveau, så handicappede og gangbesværede også har adgang til salen.

Renoveringen sker i samarbejde med Møller Nielsens Tegnestue i Struer og AV Center - sidstnævnte står for det tekniske udstyr.

Nu venter Bio-Huset i spænding på udfaldet af ansøgningen.

- Vi ved ikke, hvornår vi kan forvente svar, men det er selvfølgelig et svar, vi er meget spændte på, siger Heidi Clausen.

Annonce

Lokalt jury-medlem

I øvrigt er der lokal deltagelse i den jury, der skal behandle de Underværker-ansøgninger, som Realdania har fået ind fra hele landet. Det er indehaveren af kulturstedet 18b i Harboøre, Helle Langer, der sidder med i juryen.

Bio-Huset har afsat 2021 til at få finansieringen på plads, og så håber Lemvigs biograf at kunne gå i gang med renovering i 2022 - dét år, hvor biografbygningen kan fejre sit 100 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce