Annonce
Lemvig

Lemvig Sundhedshus: Bliver det til andet end flotte visioner

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau, møder Lemvig Kommune i dag fredag for at diskutere indholdet af Lemvig Sundhedshus. Foto: Jens Thaysen
Regionsrådformanden til møde med Lemvig Kommune i dag omkring finansiering af det kommende Lemvig Sundhedshus

Lemvig: I dag fredag er regionsrådsformand Anders Kühnau til møde med topfolkene i Lemvig Kommune. På dagsordenen er det kommende Lemvig Sundhedshus, som er det nye navn på det kombinerede sundhedshus og akuthus, der fra næste år skal fungere på det tidligere sygehus i Lemvig.

Regionsrådet har netop godkendt visionsplanen for det nye center, og det var der ikke nogen problemer i. Udfordringen kommer, når regionen skal sætte de penge af til de opgaver, der gerne skulle være fra regionens side i huset. Lemvig Kommune har sat 15 millioner kroner af, men hvad vil regionen byde ind med ud over de mange fine ord og borgerinddragelsen her i år.

Regionsrådsmedlem Jørgen Nørby (V) satte fingeren på det ømme punkt, da visionsplanen blev diskuteret ved regionsrådets møde onsdag. Han påpegede nemlig den frygt, der er i Lemvig Kommune for, at der ikke er nogen penge fra regionen, da det forlyder, at Hospitalsenheden Vest, som Lemvig Sundhedshus skal høre under, ikke har penge til at rykke funktioner og personale til Lemvig til at supplere de kommunale tilbud. Visionen fortæller ellers om et hus med én indgang, hvor borgerne kan gå ind uden at tænke på, om det er kommunalt eller regionalt tilbud, man skal bruge.

- Det er korrekt, når man siger, at Hospitalsnheden vest ikke har penge sat af. Det skal man nemlig først nu, hvor vi skal lægge budget. Og når vi gør det, så skal vi leve op til løftet helt tilbage fra 2011 om, at der er funktioner, der rykkes til Lemvig for at opveje, at der bliver så langt til sygehuset i Gødstrup, sagde Jørgen Nørby bl.a.

Også Susanne Buch (SF) påpegede, at der skal tilbud til.

- Ingen forventer et Skejby 3 i Lemvig, men der skal være noget. Der er også projekter, der kan udføres i Lemvig sagde hun på mødet.

At der kan komme problemer med finansieringen fra regionsrådet kunne man tolke ud fra, at den radikale Hanne Roed lagde sin lid til forhandlerne med regeringen om, at Folketinget vil tage nogle beslutninger.

- Vi møder ønsker fra Lemvig, men vi vil også møde ønsker fra de 18 andre sundhedshuse i regionen, sagde hun blandt andet. Hun var den eneste, der ud over de to lokale regionsrådsmedlemmer, de rkommenterede visionerne, som blev vedtaget enstemmigt.

Lemvig Kommune har lugtet faren for, at regionen ikke finder penge til at leve op til løfterne og visionerne, som kom frem under borgerinddragelsen. Og at viljen og økonomien hos Hospitalsenheden Vest ikke lever op til de flotte visioner. Så derfor havde man før mødet sendt et brev til regionsrådet, hvor man understreger vigtigheden af, at der arbejdes sammen omkring den fælles mission.

"Vi har derfor en forventning om, at regionen også økonomisk bidrager til, at Sundhedshuset kommer til at være et attraktivt sted for borgerne at komme, men også gør Sundhedshuset til et attraktivt sted at være for det fagpersonale, vi har", skriver borgmester Erik Flyvholm og formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær, blandt andet.

Og de påpeger, at det kræver investeringer fra regionens side sammen med det, kommunen yder, og det er 15 millioner kroner, der er budgetsat.

Derfor er det et vigtigt møde i dag med regionsrådformanden, hvor han vil blive holdt op på, at der skal mere end de flotte ord fra visionerne til, hvis Lemvig Sundhedshus skal blive en succes. Det kræver penge og vilje fra Hospitalsenheden Vest til at flytte opgaver og personale til Lemvig, så der er opgaver, der kan løses tæt på borgerne, som så slipper for at skulle transportere sig til Gødstrup - akkurat som det var intentionen i 2011, da Folketinget gav regionen penge til et akuthus i Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mobile fabrikker over hele verden

Annonce